Nio komt naar Europa met onder anderen de ES6 elektrische SUV

Nio komt volgend jaar naar Europa

Nio kondigde eerder deze maand twee nieuwe modellen aan. Toen was het nog niet duidelijk wanneer de Chinese startup de Europese markt wil betreden. Dat blijkt toch op vrij korte termijn te zijn. De modellen van Nio worden namelijk volgend jaar al in Europa aangeboden.

Dat zal nog niet in het begin van het jaar zijn, maar in de tweede helft van 2021. Dit vertelde CEO William Li aan persbureau Bloomberg. Hij vertelde ook dat Nio tegen 2023/2024 op de belangrijkste wereldmarkten vertegenwoordigd wil zijn. In Europa betreft het in eerste instantie een beperkt aantal landen. Het is nog niet bekend welke landen dat zijn. De versnelde uitbreidingsplannen hebben mogelijk te maken met de recente bemoedigende bedrijfscijfers voor het tweede kwartaal van 2020. Daarin is de balans veel positiever dan verwacht. Het verkoopvolume nam vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar met bijna 190 procent toe. De omzet steeg met bijna 150 procent.

Lage prijzen door accuhuur

Het is heel goed mogelijk dat Nio zijn modellen in Europa tegen bijzonder gunstige prijzen aan gaat bieden. Dit is omdat de startup onlangs ook een “Battery as a Service” pakket heeft samengesteld. Klanten kunnen de elektrische auto’s van Nio voertuigen ook zonder accu aanschaffen. Dat maakte ze aanzienlijk goedkoper. De accu wordt dan gehuurd, inclusief accuservices. Om het nieuwe aanbod te kunnen realiseren heeft Nio, samen met CATL en twee andere partners, de Battery Asset Company opgericht. Dit nieuwe bedrijf zal de accu’s kopen en vervolgens leasen.

Verwisselbare accu’s

Nio is mede bekend geworden vanwege de uitwisselbare accupakketten. De voertuigen van Nio hebben gestandaardiseerde accu’s, welke als ze leeg zijn bij een wisselstation binnen drie minuten kunnen worden vervangen door volle accu’s. Nio heeft inmiddels 143 van dit soort wisselstations opgezet, verspreid over 64 Chinese steden. Het is nog onduidelijk of Nio van plan is deze strategie ook internationaal wil doorvoeren. In China biedt deze strategie een duidelijk voordeel omdat daar lang niet iedere woning over een betrouwbare elektriciteitsaansluiting beschikt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven