Tesla Model S en Model X nu ook te bestellen als Dual Motor All-Wheel Drive

Tesla Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive

Enige tijd geleden waren eindelijk de langverwachte Plaid-versies van de Tesla-model S en X leverbaar. Dat geldt nu ook voor de herziene versies van de Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive. Daarvan rijden al enkele exemplaren rond, de eerste volumeleveringen volgen later dit kwartaal.

Wijzigingen

De Tesla Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive, die nu ook in Nederland besteld kunnen worden, kun je beschouwen als de ‘normale’ versies. Ze hebben net als de Plaid-versies diverse updates aan het exterieur gekregen en hebben ook een volledig nieuw interieurdesign.

Yoke-stuur of rond stuur

Zowel de Long Range-als de Plaid-versies kunnen voortaan worden besteld met naar keuze een Yoke-stuurwiel of een rond stuurwiel. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De reeds geleverde voertuigen kunnen – mits deze keuzeoptie op het moment van bestellen nog niet in de configurator stond – achteraf worden voorzien van het ronde stuurwiel. In de webshop van Tesla staat dat dit dan wel 900 euro kost en vanaf maart 2023 beschikbaar is. Voor de goede orde: ook bij het ronde stuurwiel zit de bediening van de richtingaanwijzer op het stuurwiel zelf. Wat dat betreft maakt de keuze dus niet veel uit, het vraagt dus evengoed de nodige gewenning.

Van logo naar letters

Het bekende T-logo op het kofferdeksel maakt bij zowel de Dual Motor All-Wheel Drive als de Plaid-versie voortaan plaats voor de letters ‘Tesla’.

Model X als vijf-, zes- of zevenzitter

De Plaid-versie van de Model X is alleen te bestellen als een zeszitter. Deze heeft op de tweede zitrij twee afzonderlijke stoelen in plaats van de standaard driezits achterbank. De ‘normale’ Model X biedt meer mogelijkheden, deze kan worden geconfigureerd als vijf-, zes- of zevenzitter.

Aandrijflijn

Beide modellen hebben een geheel nieuwe Dual Motor All-Wheel Drive aandrijflijn. Hierbij maakt Tesla gebruik van 2 permanente magneetmotoren. Dit vanwege een optimale efficiëntie en om compromisloze prestaties te leveren. De Model S accelereert van 0 tot 100 km/u in 3,2 seconden, de Model X doet daar 3,9 seconden over. De WLTP-actieradius van de Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive bedraagt respectievelijk 634 en 576 kilometer.

Plaid-versies

Voorts nog een wijziging aan de Plaid-versies van de Model S en Model X. De worden voortaan geleverd met nieuwe, rode remklauwen. Let op: dit zijn nog niet de optionele keramische remmen. Deze zijn volgens Tesla waarschijnlijk later in het eerste kwartaal beschikbaar.

Prijzen nieuwe Model S en Model X

Het kan natuurlijk niet anders dan dat de Dual Motor All-Wheel Drive-versies van de Model S en Model X wat duurder zijn dan hun voorgangers. Zowel de lonen als de prijzen van de grondstoffen en materialen zijn immers flink gestegen. Onderstaand de ‘vanaf’-prijzen. Wie er de nodige opties zoals grotere wielen, een andere kleur en interieur en de Enhanced Autopilot bij wil hebben, zal al gauw 10 mille meer moeten aftikken.

  Dual Motor All-Wheel Drive Plaid
Model S € 114.990 € 139.990
Model X € 123.990 € 143.990

 

Vorig artikelVeel grotere actieradius voor Mercedes eSprinter
Volgend artikelNu ook een fatbike van Brekr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in