Nu ook een fatbike van Brekr

De meeste mensen denken bij het merk ‘Brekr’ aan elektrische snor- of bromfietsen. Terecht, want daar heeft het Achterhoekse Brekr zijn naam mee opgebouwd. Maar nu wil de fabrikant ook de markt voor fatbikes bestormen. Deze zijn dankzij de helmplicht voor snorfietsen immers bijna niet aan te slepen.

Lijkt op een brommer, maar is het niet

De nieuwe Brekr Model F heet eenvoudig zo omdat de ‘F’ voor ‘Fatbike’ staat. Zie je dit model voor het eerst, dan zou je denken dat Brekr gewoon een nieuwe snorfiets op de markt brengt. Slim bekeken van Brekr. Maar kijk je van wat dichterbij, dan zie je dat de Model F een echte fatbike is, mét trappers dus. De Achterhoekse startup omschrijft dit model als ‘retro-futuristisch minimalisme’: een naar eigen zeggen geheel nieuwe stijl onder fatbikes.

Wat deze Model F zo bijzonder maakt, is onder meer het volwassen uiterlijk van de fatbike en de afwijkende wielmaat. Zo heeft een normale fatbike vaak wielen van 20 inch. Brekr kiest hier voor wielen van 22 inch. Die 2 inch extra moet zorgen voor betere rijeigenschappen én meer comfort. Grotere wielen werken de oneffenheden op straat immers makkelijker weg.

Brekr F Fatbike

In hoogte verstelbaar zadel

Op de meeste fatbikes kun je de hoogte van het zadel niet verstellen. Je kunt bij fatbikes vaak wel verhogers tussen het frame en het zadel monteren, maar dat is geen ideale oplossing.

Brekr pakt dat anders aan in de Model F: het tweepersoons zadel is gewoon in hoogte verstelbaar, net als bij een normale fiets of e-bike. Je kunt het zadel in drie hoogtes instellen, variërend van 80 tot 90 centimeter. Wel zo makkelijk en comfortabel want wij Nederlanders zijn gemiddeld behoorlijk lang. We zitten liever niet met de knieën tegen het stuur. Brekr is overigens de eerste fabrikant die de instelling van de zadelhoogte in het frame van de fatbike integreert. En dat frame is eigenlijk al een plaatje op zich.

Keuze genoeg

Consumenten kunnen bij Brekr kiezen uit tien verschillende kleuren. De fatbikes kunnen ook worden gespoten in een eigen kleur of in een eigen design. Ook kunnen geïnteresseerden eenvoudig de framekappen wisselen.

Hoogwaardig

In technisch opzicht is de Brekr Model F ronduit hoogwaardig te noemen, met een riemaandrijving, een HUB-motor en twee ingebouwde versnellingen.

De Brekr F fatbike schakelt automatisch op zodra de snelheid toeneemt. Ook heeft de fiets een uitneembare accu, die verkrijgbaar is in twee capaciteiten (namelijk 540 en 720 wattuur). Deze fatbike biedt – zoals wettelijk is voorgeschreven – trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur.

Verder ben je via de Brekr-app altijd op de hoogte van de locatie van jouw fiets en kun je daarmee ook de instellingen van je fatbike aanpassen. Met de track en trace functie kun je zien of de fiets in beweging komt zonder jou. Dan kun je de fiets met de app stilzetten. Met een extra verzekering sporen professionele bikehunters zelfs jouw fiets op.

Prijs en beschikbaarheid

De Brekr Model F zal vanaf de zomer van 2023 beschikbaar zijn. Dan worden de eerste fietsen uitgeleverd aan de klanten. De fatbike van Brekr gaat een goede 2750 euro kosten. Daarmee is de fatbike bijna de helft goedkoper dan het model waar Brekr bekend om staat: de Model B-brommer. Bovendien is dat een prijs waarmee de fatbike van Brekr ook heel aardig kan concurreren met de betere e-bikes.

Vorig artikelTesla Model S en Model X nu ook te bestellen als Dual Motor All-Wheel Drive
Volgend artikelHeimdalytics onderzoekt het vervangen van verouderde accucellen en -modules

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in