Renault Trucks introduceert elektrische E-Tech Trafic bestelwagen

Renault Trucks E-Tech Trafic

Ook in de ‘last mile’ wordt elektrisch vervoer steeds meer de norm. Daarom introduceert Renault Trucks met de E-Tech Trafic een interessante, nieuwe toevoeging in dit segment. Een compacte elektrische bestelwagen met een heel behoorlijke actieradius van net geen 300 kilometer.

Als je ziet dat er op het gebied van elektrische cargobikes en LEV’s een enorme toevloed aan innovatie en initiatieven is, dan kan het niet anders dan dat die markt snakt naar duurzame oplossingen. In Nederland – en dat zal in andere Europese landen niet anders zijn – komen er bovendien ‘zero-emissie zones’ in tientallen steden wat de nieuwe elektrische Renault Trucks E-Tech Trafic hier nog interessanter maakt.

Actieradius bijna 300 kilometer

De Renault E-Tech Trafic is uitgerust met een 90 kW elektromotor, waarmee hij met name in de bebouwde kom voor prima prestaties zal zorgen. Voor de opslag van de energie beschikt hij over een 52 kWh lithium-ion accupakket. Deze combinatie zorgt voor een actieradius van maximaal 297 km volgens de WLTP-cyclus (gecombineerd). Die actieradius is doorgaans meer dan voldoende door een dag pakketjes bezorgen in een grote stad, en meestal ook voldoende Het is een cijfer dat de aandacht trekt, vooral voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen zonder in te boeten aan mobiliteit.

Renault Trucks E-Tech Trafic

Oplaadmogelijkheden

Qua opladen biedt de E-Tech Trafic verschillende opties. Hij heeft standaard een 1-fase boordlader van 6,6 kW en optioneel is er ook een 3-fase boordlader van 22 kW verkrijgbaar. Voor wie haast heeft, kan het laden aan de DC-snellader een tegenvaller zijn. De laadsnelheid bedraagt niet meer dan 50 kW, waardoor het opladen van 15 tot 80 procent SoC zo’n 60 minuten duurt.

Praktisch

De Renault Trucks E-Tech Trafic is uiteraard ook een heel praktisch voertuig. Met een laadvermogen van maximaal 1,1 ton en een maximale aanhangerlast van 920 kilo, biedt hij voldoende ruimte voor diverse bedrijfsactiviteiten. De aanhangerlast kan voor potentiële kopers wel een punt van verbetering zijn.

Flexibiliteit

Wat het ontwerp betreft, biedt de E-Tech Trafic verschillende opties. De Renault Trucks E-Tech Trafic is in twee lengtes en twee hoogtes verkrijgbaar, met een laadvolume dat varieert van 3,2 tot 4,6 kubieke meter. Daarnaast zijn er modulaire varianten en uitrustingsopties die het voertuig aanpasbaar maken aan specifieke bedrijfsbehoeften.

De nieuwe elektrische Renault Trucks E-Tech Trafic zal vanaf oktober 2023 verkrijgbaar zijn, ook in Nederland.

Vorig artikelAvatr slaat zijn vleugels uit naar Europa
Volgend artikelOffroad zonneauto Stella Terra laadt zelf zijn accu op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in