REE’s XBW Concept Vehicle als de ultieme bestelwagen voor bezorgdiensten

REE XBW Concept Vehicle

Ruim, en toch heel wendbaar. Ondanks zijn vrij forse afmetingen kan de REE XBW Concept Vehicle moeiteloos door smalle gebieden navigeren en scherpe bochten maken. Het geheim zit hem in het gebruik van individuele wielaandrijving en besturing en een x-by-wire systeem.

Ongekend wendbaar

De unieke constructie met onafhankelijke wielaandrijving, waardoor alle vier de wielen onafhankelijk werken en zelfstandig kunnen draaien en roteren, maakt de XBW Concept Vehicle ongekend wendbaar. Elk wiel heeft zijn eigen motor, rem en versnellingsbak. De drive-by-wire, brake-by-wire en steer-by-wire technologie van de REE XBW vervangt alle mechanische en hydraulische systemen door elektronische. Hierdoor kun je een bestelwagen ontwerpen waarbij het stuurwiel op praktisch iedere willekeurige plek worden geplaatst. Elektrische voertuigen hebben dankzij hun vlakke bodem al een heel grote flexibiliteit maar met de technologie van REE gaat dat nog veel verder.

REECorner

De REE XBW is slechts een concept voertuig, met als doel het onder de aandacht brengen van de mogelijkheden van de REECORNER-technologie van REE Automotive. Deze technologie zorgt dankzij IWD en x-by-wire voor een ongeëvenaarde stabiliteit, reactievermogen en veiligheid. Het voertuig  heeft de wendbaarheid van een veel kleiner voertuig en heeft geen enkele moeite met slechte wegen, lastige bochten of zelfs een glad wegdek. REE Automotive wil met het XBW-conceptvoertuig ook laten zien dat men met deze technologie een toekomstgerichte transportoplossing voor personen kan bieden, die zowel bestuurders als forenzen een comfortabele ervaring biedt.

Futuristische palyndroom

Het voertuig is slank en stijlvol aan de buitenkant, maar verbergt aan de binnenkant een krachtige individuele wielaandrijving. Het gelikte ontwerp geeft de bestelwagen een futuristische uitstraling. De combinatie van reflecterend glas en glanzende metalen oppervlakken geven de indruk van een mysterieuze monolithische zwarte doos op wielen. Het ontwerp is ook een visueel palindroom – hij is aan de voorkant en de achterkant namelijk precies hetzelfde – hij kan op commando van rijrichting veranderen. Dankzij de drive-by-wire technologie kan het stuurwiel zo nodig van voor naar achter kan worden verplaatst.

 

Vorig artikelZeekr 001 wordt in China al met Qilin CPT-accu’s aangeboden
Volgend artikelRam 1500 Revolution BEV Concept is voorproefje van Ram’s elektrische pick-up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in