Nio onthult met de ES7 alweer zijn vijfde model

Nio ES7

De Chinese start-up Nio bereidt, na een eerste start in Noorwegen, de lancering van zijn elektrische auto’s in Nederland en andere Europese landen voor. Waarschijnlijk zal men bij ons eerst de ET7 aan gaan bieden, een elektrische sedan. Later zal ook de zojuist onthulde ES7 SUV worden aangeboden.

Die ES7 is alweer het vijfde model van Nio, dat in China al weer een paar jaar aan de weg timmert. De ES7 is een middelgrote SUV met een lengte van 4,91 m. Hij heeft volgens de fabrikant een ruim interieur waarin men optimaal gebruik maakt van iedere beschikbare centimeter. Dankzij de elektrische aandrijflijn heeft de Nio ES7 een geheel vlakke vloer. De bagageruimte meet in totaal maar liefst 658 liter. Met de achterbank neergeklapt heeft de laadruimte een lengte van 1,88 m. Wie daar niet mee uit komt, kan de spullen in een flinke aanhanger meenemen. De Nio ES7 heeft een trekgewicht van maar liefst 2000 kilo.

Nio ES7

Systeemvermogen 480 kW

Nio levert de ES7 standaard met vierwielaandrijving. De elektromotor die de voorwielen aandrijft heeft een vermogen van 180 kW terwijl de achterste elektromotor maar liefst 300 kW levert. Het systeemvermogen van 480 kW kan via maar liefst 10 rijmodi worden gedoseerd. De bestuurder kan kiezen van heel comfortabel tot heel sportief tot comfortabel. Er zijn onder anderen standen voor het rijden in de sneeuw, op zand of een vochtige ondergrond of met een aanhangwagen. In de “Sport+” zou de Nio ES7 in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u kunnen sprinten.

Verder belooft Nio dat de ES7 een gelijkmatige gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras heeft, dat een stabiel rijgedrag moet garanderen. De hoofdstructuren zijn versterkt met een “aluminiumlegering voor ruimtevaarttoepassingen” die de elektrische SUV een uitzonderlijke sterkte moet geven. De carrosserie is onder anderen gemaakt van een sterke aluminiumlegering en koolstofvezel, waarbij men rekening heeft gehouden met de hoogste Europese veiligheidsclassificatie.

Kopers kunnen kiezen uit accupakketten met een capaciteit van 75, 100 en 150 kWh. Daarmee zou hij volgens de Chinese CLTC-norm een actieradius van 485, 620 en ruim 850 kilometer moeten halen. Ga er maar vanuit dat de actieradius volgens de Europese WLTP-testcyclus aanzienlijk kleiner zal zijn.

Interieur is ‘tweede woonkamer’

Het interieur wordt door Nio omschreven als een “tweede woonkamer” waarin men overvloedig van natuurlijke materialen gebruik maakt. Maar het interieur bevat uiteraard ook een heleboel elektronica, met uiteraard een digitaal instrumentenpaneel voor de bestuurder. Ook beschikt de bestuurder over een head-up display. Daarnaast is er, zoals tegenwoordig min of meer gebruikelijk is, ook een groot, verticaal aanraakscherm in het midden van het dashboard.

Daarboven bevindt zich iets wat typerend is voor de auto’s van Nio: een grappig klein, rond display waarin Nio’s digitale assistent Nomi een plekje heeft gevonden. Onder de bijna onuitputtelijke reeks digitale en connectiviteitsvoorzieningen in de Nio ES7 bevindt zich ook een surround sound-systeem met 23 luidsprekers en Dolby Atmo, alsmede ambianceverlichting met watervaleffect.

Verder heeft de Nio ES7 ook een speciale “campingmodus” waarin de luchtcirculatie en binnentemperatuur met een minimaal energieverbruik op peil wordt gehouden. Ook is de Nio ES7 geschikt voor V2L. Hij beschikt over een 3,3 kW aansluiting waarmee je ook behoorlijk grote elektrische apparaten van energie kunt voorzien.

Nio ES7

De Nio ES7 is ook het eerste mode waarin de Chinese startup de “Nio Digital System for Evolving Smart Technology” implementeert. Deze bevat volgens het persbericht intelligente hardware en een geavanceerd computerplatform met intelligente algoritmen en toepassingen. Bovendien is de ES7 uitgerust met tal van geavanceerde sensoren en de nieuwste zelfrijfuncties van het bedrijf.

Eerste leveringen na de zomer

In China kun je de Nio ES7 al reserveren. Net als de andere elektrische auto’s van de Chinese startup zal ook de Nio ES7 worden aangeboden inclusief koop- of huuraccu’s. Inclusief accu beginnen de prijzen in China bij ongeveer 66.600 euro. De leveringen daar zijn gepland voor eind augustus. Of en wanneer de Nio ES7 naar Nederland komt, is nog een beetje een raadsel.

 

 

Vorig artikelGemeenten mogen straks korting geven op parkeertarieven elektrische auto’s
Volgend artikelVolkswagen presenteert volgende week de bijna-productieversie van de ID.Aero

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in