FlixBus en Daimler werken samen aan ontwikkeling elektrische langeafstandsbus

FlixBus en Daimler ontwikkelen elektrische langeafstandsbus

Eind vorig jaar kwam van Daimler Truck de mededeling dat men plan is om met de merken Mercedes-Benz en Setra vanaf het einde van dit decennium uitsluitend door volledig elektrisch touringcars aan te bieden. Recente kondigde men ook aan dat exploitant FlixBus bij de ontwikkeling betrokken is.

FlixBus test de prototypes

Het gaat hier om een pilot onder leiding van Daimler Truck, met als doel om tegen 2026 een volledig elektrische aandrijving voor langeafstandsbussen te ontwikkelen. De bevindingen van de pilot vormen de basis vormen voor de planning van kosteneffectieve productie- en assemblageprocessen van elektrisch aangedreven lange-afstandsbussen. FlixBus, de grote exploitant van ‘intercity’ busdiensten door heel Europa, neemt ook deel aan het project. Men maakt met name bij het testen van de twee prototypes graag gebruik “van de expertise en knowhow van FlixBus als exploitant van het grootste langeafstandsbusnetwerk ter wereld”, aldus Daimler Truck. “FlixBus zal de prestaties voortdurend evalueren en in real time bepalen of aan alle noodzakelijke vereisten is voldaan. Het doel is de schaalbaarheid van de technologie voor de FlixBus-vloot op lange termijn mogelijk te maken”, aldus het bedrijf.

Behalve Daimler Truck en Flixbus zijn ook het Technologisch Instituut van Karlsruhe (KIT), de Universiteit van Mannheim en de Technische Universiteit Rheinland-Pfalz Kaiserslautern-Landau betrokken bij het project.

CO2-neutrale busreizen

FlixBus test al verschillende oplossingen om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo heeft het bedrijf al wat pilots uitgevoerd met elektrische bussen in Frankrijk, de VS en Duitsland. Ook rijden er al de nodige FlixBussen op biogas. Daarnaast is het bedrijf ook betrokken bij de ontwikkeling van een waterstofbus, dit als onderdeel van het HyFleet-project.

André Schwämmlein, oprichter en CEO van FlixBus: “Wij geloven in de toekomstige CO2-neutraliteit van busreizen als oplossing om reizen volledig koolstofvrij te maken. Sinds de oprichting van FlixBus streven we ernaar om onze impact op het milieu steeds meer te verminderen door onderzoek te doen naar alternatieve aandrijvingen om onze ecologische voetafdruk te kunnen compenseren. Nu Daimler Truck en het Karlsruhe Institute of Technology (KIT), de Universiteit van Mannheim en de Technische Universiteit Rheinland-Pfalz Kaiserslautern-Landau onze visie op een groenere toekomst in het vervoer delen, kunnen we een nieuwe mijlpaal op weg naar decarbonisatie aankondigen.”

Uitdagingen

Daimler Truck, FlixBus en de onderzoekspartners hebben nogal wat uitdagingen die het gebruik van elektrische aandrijflijnen in langeafstandsbussen in de weg staan. Volgens FlixBus kan men alleen aan de vereiste efficiëntie en operationele flexibiliteit op lange afstanden worden voldaan als er voldoende oplaadfaciliteiten en capaciteit voor passagiers en bagage beschikbaar is.

Modulair aandrijfsysteem

Een modulair aandrijfsysteem vormt de basis van het project. Deze zal eerst in een conceptfase worden onderzocht in een modelproef. Dit met het oog op energieverbruik, actieradius, rijprestaties en levensduur van de accu. Aansluitend kijkt men ook naar aspecten als totale kosten en milieu-effecten. Dan komt ook de exploitatieconcepten bij busondernemingen aan bod. Aan de hand van deze bevindingen zal Daimler Truck twee prototypes van de aandrijflijnen ontwikkelen en in testvoertuigen integreren.

Testen

Daarna kan men deze gaan testen onder reële bedrijfsomstandigheden, waarbij FlixBus ook betrokken wordt. Hierbij dient de huidige FlixBus-vloot ook als basis voor de gegevens waaruit men de exploitatiecycli op langeafstandsroutes kan afleiden. FlixBus zal “de exploitatiekenmerken van de technologie tijdig evalueren om al in de beginfase van het project te kunnen reageren op de resultaten voor een mogelijke overschakeling op volledig elektrische langeafstandsbussen”.

Vorig artikelXpeng opent vier Europese aflever- en servicecentra
Volgend artikelSeres 5 zou nog dit kwartaal in de Nederlandse showroom moeten staan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in