zondag, 1 oktober, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsXpeng opent vier Europese aflever- en servicecentra

  Xpeng opent vier Europese aflever- en servicecentra

  Xpeng, de Chinese autofabrikant die zijn elektrische auto’s sinds vorig jaar ook in Europa aanbiedt, kondigt aan dat men in vier Europese landen afleverings- en servicecentra wil openen. Deze zullen worden gevestigd in Zweden, Denemarken, Noorwegen én Nederland. Klanten kunnen hier terecht voor de aflevering, aftersales en onderhoud.

  Bij het verkopen van auto’s kun je je niet alleen beperken tot de verkoop op zich. Daarom biedt Xpeng zijn Europese klanten bijvoorbeeld een uitgebreide serviceovereenkomst aan, met daarin onder meer 8 jaar garantie op de accu van het voertuig.

  Eerste helft van dit jaar

  De afleverings- en servicecentra worden naar verwachting in de eerste helft van dit jaar geopend. De Europese gebruikers van Xpeng kunnen in die afleverings- en servicecentra ook hun zomer/winterbanden opslaan. Verder kunnen ze daar uitgebreide informatie over hun auto inzien, zoals de onderhoudsvereisten en geschiedenis, en ook de status van de auto bekijken met de XPENG-app.

  Xpeng aflever- en servicecentrum

  Nederland

  Xpeng heeft een tijdlijn voor de opening van de afleverings- en servicecentra vastgesteld. Daarin staat dat Xpeng’s eerste Nederlandse Delivery en Service Center in Badhoevedorp komt te staan. Het wordt in februari opgeleverd en zal naar verwachting in het tweede kwartaal in bedrijf worden genomen. Dit centrum zal ook dienen als opleidingsfaciliteit voor Xpeng-personeel en externe technici. Dichtbij dit centrum, op Schiphol, komt ook een hub voor reserveonderdelen. Dit om de wachttijd voor reparaties en vervangingen te verkorten.

  Overige landen

  Verder zijn er dus ook centra gepland in Noorwegen (Lørenskog), Zweden (Stäket, Järfälla) en Denemarken (Hillerød). Het centrum in Noorwegen wordt in februari geopend, dat in Denemarken in mei. Van het centrum in Zweden noemt Xpeng alleen het tweede kwartaal van dit jaar.

  Later nog meer centra

  Verder heeft Xpeng toegezegd om tegen het einde van 2023 extra locaties in heel Europa te openen om een grotere dekking te bieden. Voor Nederland is Xpeng met de Nederlandse tak van Emil Frey overeengekomen om hier een verkoop- en servicenetwerk op te zetten.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos