Elektrische Opel Combo-e is najaar 2021 verkrijgbaar

Elektrische Opel Combo-e bestelwagen

Opel gaat, net als de andere merken binnen de PSA Group, verder met de elektrificatie van zijn bedrijfsvoertuigen. Komend najaar lanceert Opel bijvoorbeeld de Combo-e. Verkrijgbaar in twee lengtematen en uiteraard voorzien van de bekende elektrische aandrijflijn van PSA.

Deze aandrijflijn bestaat uit een 100 kW elektromotor, die zijn energie betrekt van een 50 kWh-accupakket. Die 100 kW-elektromotor geeft de Opel Combo-e een maximale snelheid van 130 km/u en hij kan – afhankelijk van de variant – in 11,2 seconden van nul naar 100 km/u accelereren. Het 50 kW accupakket van de Opel Combo-e is volgens de fabrikant goed voor een WLTP-actieradius van 275 kilometer. De accu kan aan de DC-snellader in een half uur tot 80 procent worden opgeladen. Afhankelijk van het land en de infrastructuur levert Opel de Combo-e met een 7,4 of 11 kW on-boardlader.

Twee varianten en aannemersuitvoering

De Opel Opel Combo-e zal net als zijn tegenhanger met verbrandingsmotor verkrijgbaar zijn in twee lengtevarianten. De 4,40-meter Combo-e heeft een wielbasis van 2785 millimeter en een laadvolume van 3,3 tot 3,8 m³. Hiermee kan hij voorwerpen tot 3090 millimeter lang en tot 800 kilogram lading vervoeren. De 4,75 meter lange Combo-e XL heeft een wielbasis van 2975 millimeter. In de laadruimte van 4,4 m³ passen voorwerpen van een lengte van maximaal 3440 millimeter lang.

Het laadvlak van de Combo-e is tussen de wielkasten breed genoeg om één Europallet in de standaarduitvoering en twee in de XL-uitvoering te laden. Er is ook een optionele dakklep om langere voorwerpen te vervoeren. Er komt ook een vijfzits-versie met dubbele cabine, de zogenaamde aannemersuitvoering. Niet onbelangrijk voor bedrijfswagens: hij heeft een trekvermogen van 750 kilogram.

Off-road

Optioneel is er een speciaal Intelligrip-tractiesysteem verkrijgbaar, dat gecombineerd wordt met een grotere bodemvrijheid, aangepaste vering en afdaalassistent. Ideaal als de bestelwagen ook vaak off-road wordt gebruikt.

Opel Combo-e

Assistentiesystemen

Net als de andere varianten in de modellenreeks biedt ook de Combo-e verschillende assistentiesystemen voor de bestuurder. Deze variëren van alertheidsmonitor en verkeersbordherkenning tot aanrijdingswaarschuwing aan de voorzijde met automatische noodstop en voetgangersdetectie. De hulpsystemen omvatten ook een camera die dode hoek aan de rechterzijde monitort. Er is ook een sensor gestuurde indicator voor overbelasting waarmee de chauffeur met een druk op de knop kan controleren of de bestelwagen overbelast is. Systemen zoals het waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook en de stabiliteitscontrole van de aanhangwagen maken het aanbod van elektronische hulpmiddelen compleet.

Infotainment

Voor entertainment zijn de Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro infotainmentsystemen beschikbaar. Apple CarPlay en Android Auto compatible toestellen kunnen worden bediend via het acht inch touchscreen.

Services

Met OpelConnect, de myOpel app en Free2Move Services maakt Opel het gebruik van de Combo-e zo eenvoudig mogelijk. De Charge My Car-functie van de Free2Move app biedt toegang tot meer dan 220.000 laadpunten door heel Europa, inclusief betaling. De app maakt een voorselectie mogelijk op basis van de afstand naar het laadpunt, de laadsnelheid en de actuele laadtarieven van de beschikbare openbare laadstations.

Opel Combo-e elektrische bestelwagen

Ook de Movano-e komt eraan

“De volledig elektrische Opel Combo-e is uitermate geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden, terwijl hij ook het hoogste laadvermogen en trekgewicht in zijn klasse biedt”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller. “De Combo-e zet de uitbreiding van onze emissievrije lichte bedrijfswagens voort, die vorig jaar begon met de Vivaro-e. Met de introductie van de Movano-e eind 2021 zal ons gehele portfolio lichte bedrijfswagens geëlektrificeerd zijn.” De al eerder geëlektrificeerde Opel Vivaro-e is onlangs uitgeroepen tot “International Van of the Year”.

Vorig artikelEerste rij-impressie van de Mercedes EQA
Volgend artikelKobaltvrije accucellen van SVOLT Energy zijn nu te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in