De Polestar 4 wordt een ‘Performance SUV Coupé’

Polestar 4

Polestar heeft zojuist de opvallende Polestar 4 onthuld, een ‘Performance SUV Coupé’ die het tweede SUV-model in hun assortiment vormt. Door het combineren van de aerodynamische contouren van een coupé met de ruimte van een SUV wil Polestar een nieuwe dimensie aan het cross-over segment toevoegen.

Duurzaamheid en comfort

De Polestar 4 bevindt zich qua grootte en prijs tussen de Polestar 2 en de Polestar 3. Gebaseerd op de Sustainable Experience Architecture (SEA) van het Chinese moederbedrijf Geely, biedt de Polestar 4 een ruim interieur en een flinke wielbasis van 2999 millimeter. De totale lengte bedraagt 4839 millimeter, terwijl de breedte en hoogte respectievelijk 2139 en 1544 millimeter zijn.

Krachtige prestaties

De Polestar 4 is het snelste productiemodel van het merk tot nu toe, met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 3,8 seconden en een maximaal vermogen van 400 kW (544 pk). Beschikbaar in zowel “Dual Motor” als “Single Motor” varianten, zijn beide “Long Range” versies uitgerust met een 102-kWh accu. De Polestar 4 Long Range Dual Motor biedt een bereik van 560 kilometer volgens de WLTP-norm. De Long Range Single Motor variant heeft een bereik van 600 kilometer per lading.

Opladen

De Polestar 4 ondersteunt opladen met maximaal 200 kW gelijkstroom en 22 kW wisselstroom en is standaard uitgerust met een warmtepomp. Dankzij de Vehicle-to-Load-functie (V2L) kan de Polestar 4 externe apparaten van stroom voorzien.

Futuristisch interieur

De Polestar 4 is uitgerust met een enorm doorlopend glazen dak dat zich uitstrekt over de achterste passagiers en optioneel een elektrochromatische verduisteringsfunctie biedt. Een tweede scherm voor media- en klimaatbediening bevindt zich tussen de voorstoelen en is toegankelijk vanaf de achterbank. De verstelbare stoelen moeten voor een royale beenruimte voor de achterste passagiers zorgen.

Geavanceerde technologie en veiligheid

Het infotainmentsysteem van de Polestar 4 is gebaseerd op Android Automotive OS en bevat een 15,4-inch scherm, evenals Apple CarPlay. De auto is uitgerust met twaalf camera’s, een radar en twaalf ultrasone sensoren, waaronder een bestuurdersbewakingscamera om de oog- en hoofdbewegingen van de bestuurder te volgen. Dit draagt bij aan de veiligheid door ongelukken als gevolg van vermoeidheid of ongeschiktheid om te rijden te voorkomen. Het stuurwiel is voorzien van hands-on detectie om de actieve betrokkenheid van de bestuurder te waarborgen.

Geen achterruit

De achteruitkijkspiegel wordt vervangen door een beeldscherm dat een realtime beeld van een achteruitrijcamera op het dak toont. Dat is ook de enige mogelijkheid, aangezien de Polestar 4 opmerkelijk genoeg geen achterruit heeft.

Innovatief bestuurdersdisplay

Een 10,2-inch bestuurdersdisplay is gemonteerd voor de stuurkolom en toont informatie over snelheid, accu en bereik. Wanneer verschillende rijhulpsystemen zijn geactiveerd, kan een virtuele omgeving andere weggebruikers, huidige rijhulpfuncties en navigatie-informatie weergeven. Een head-up display projecteert voertuig-, telefoon- en navigatie-informatie op een 14,7-inch projectieoppervlak voor de bestuurder op de voorruit.

Twee rijmodi

De Polestar Long Range Dual Motor biedt een keuze tussen een bereik- en een prestatie-modus, zodat bestuurders hun rijervaring kunnen aanpassen op basis van hun behoeften.

Wereldwijde lancering Polestar 4

De Polestar 4 zal eerst in China op de markt komen. Dat zal eind dit jaar zijn, de productie begint in november 2023. De lancering in andere markten, waaronder Europa, is gepland voor begin 2024. De verwachte introductieprijs bedraagt ongeveer 60.000 euro.

Vorig artikelInnobatt wil een revolutie in de accutechnologie bewerkstelligen
Volgend artikelNu ook officiële beelden van de Smart #3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in