Nu ook officiële beelden van de Smart #3

Smart #3

De Smart #3, een volledig elektrisch aangedreven Sport Utility Coupé, zal nog voor het einde van het jaar op Europese wegen te zien zijn. Het is het tweede model van Smart na de herlancering van het merk, en kenmerkt zich door een sportief en onderscheidend design.

Smart #3: sportief design met oog voor detail

Het uiterlijk van de Smart #3 is een sportievere interpretatie van de designfilosofie die al bij de #1 te zien was. De auto heeft vloeiende lijnen en atletische rondingen die de aerodynamica verbeteren. Aan de voorkant springen de slanke CyberSparks+ LED-koplampen, een opvallende “Shark Nose” en een brede A-vormige grille in het oog. Van opzij gezien ontstaat er een elegante, sportieve silhouet door de doorlopende E-lijn die de A- en C-stijl met elkaar verbindt.

Smart #3

Aantrekkelijk interieur en nieuwe kleuren

Het interieur van de Smart #3 maakt een prima indruk, zoals je van een ‘premium’ merk mag verwachten. Het kenmerkt zich door ronde vormen en een naadloos dashboard dat overloopt in een staande console. Hierin is een centraal beeldscherm geplaatst met een diagonaal van 12,8-inch.

Nieuwe kleuren zoals Photon Orange Metallic, Electric Blue Matte en Vibrant Brown benadrukken de frisse uitstraling van de Smart #3.

Smart #3

Specificaties en aandrijving van de Smart #3

De Smart #3 is 13 centimeter langer dan e Smart #1 en heeft een wielbasis van 2.785 millimeter. De hoogte bedraagt 1.556 millimeter, oftewel 80 millimeter lager dan het andere model. Net als de Smart #1 is de #3 beschikbaar met één of twee motoren. De enkele motor heeft een vermogen van 200 kW (272 pk) en een koppel van 343 Nm. De topsnelheid is begrensd op 180 kilometer per uur. Bij de tweemotorige Brabus-variant wordt het vermogen verhoogd naar 315 kW (428 pk) en het koppel naar 543 Nm, en beschikt uiteraard ook over vierwielaandrijving.

Accu en bereik

Hoewel er nog geen officiële informatie beschikbaar is over de accu, is het aannemelijk dat de Smart #3 dezelfde 61-kWh accu krijgt als de #1. De actieradius zal afhangen van het extra gewicht dat de grotere afmetingen met zich meebrengen en of dit wordt gecompenseerd door de betere aerodynamica. De verwachting is dat de WLTP-waarde niet veel zal afwijken van de Smart #1, welke een maximaal bereik van ongeveer 440 kilometer heeft.

Lancering Smart #3 eind dit jaar

Het model zal officieel worden gepresenteerd op de IAA in september 2023 en zal eind dit jaar in de eerste Europese markten worden geïntroduceerd.

Vorig artikelDe Polestar 4 wordt een ‘Performance SUV Coupé’
Volgend artikelTest BYD Seal: Nieuwe trend?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in