Citroën onthult de nieuwe ë-Berlingo

Citroën ë-Berlingo

Citroën presenteert de nieuwe ë-Berlingo bestelwagen. De verkoop hiervan gaat in het laatste kwartaal van dit jaar van start. De ë-Berlingo maakt, na de introductie van ë-Jumpy en de ë-Jumper, het trio elektrische bedrijfswagens van Citroën compleet.

Twee maten

Qua uiterlijk is er nauwelijks verschil met de versie met verbrandingsmotor. Je herkent de elektrische versie aan de laadaansluiting aan de linker achterzijde en het nieuwe ë-logo op de linker achterdeur.  De bestelwagen wordt aangeboden in de maat ‘M’ en ‘XL’, wat overeenkomt met een lengtes van respectievelijk 4,40 en 4,75 meter. Voorin is er plaats voor maximaal drie personen naast elkaar. Het accupakket bevindt zich onder de stoelen en de laadvloer. Volgens Citroën is het laadvolume gelijk aan dat van de versie met verbrandingsmotor. Klanten kunnen ook kiezen voor de “Extenso” cabine, waarbij de passagiersstoel kan worden verwijderd of neergeklapt. Op die manier kan het laadvolume nog verder worden uitgebreid.

Citroën ë-Berlingo

e-CMP-platform

Ook de ë-Berlingo is gebaseerd op het bekende e-CMP-platform van de PSA-groep. Hij deelt zijn aandrijflijn dan ook met een aantal andere elektrische modellen van PSA. Het is dus geen verrassing dat het vloeistofgekoelde accupakket een capaciteit van 50 kWh heeft en dat het een elektromotor van 100 kW van energie voorziet. Citroën geeft een topsnelheid van 130 km/u op voor de ë-Berlingo. Het rijbereik van de Citroën ë-Berlingo bedraagt maximaal 275 kilometer volgens WLTP. Verder is de elektrische Berlingo standaard voorzien van een warmtepomp en heeft hij een AC-laadsnelheid van 11 kW. Aan de snellader bedraagt de laadsnelheid maximaal 100 kW. Niet geheel onbelangrijk voor een bestelwagen is het laadvermogen van 800 kilogram. Hij mag een aanhanger van maximaal 750 kilogram trekken.

Veiligheid

Net als bij veel andere bedrijfswagens wordt ook de ë-Berlingo voorzien van een groot aantal assistentiesystemen. Dat zijn er maar liefst 18, waaronder keyless entry, hill-stop, lane assist en een achteruitrijcamera. Optioneel zijn een kleurendisplay, een overbelastingsindicator en een 10-inch instrumentcluster. Ook heeft hij het Connect Nav-navigatiesysteem alsmede Apple CarPlay en Android Auto integratie.

Citroën ë-Berlingo

Vorig artikelRenault 5 Prototype laat voorproefje van de toekomst van Renault zien
Volgend artikelRij-impressie Volkswagen ID.4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in