donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsRenault 5 Prototype laat voorproefje van de toekomst van Renault zien

  Renault 5 Prototype laat voorproefje van de toekomst van Renault zien

  In het kader van de “Renaulution”-strategie heeft Groupe Renault zijn strategie voor de komende vijf jaar en daarna onthuld. Daarbij ligt de focus van het merk Renault op technologie, service en schone energie. Renault introduceert tot 2025 maar liefst veertien nieuwe modellen, waarvan zeven volledig elektrisch.

  Van het verleden naar de toekomst

  Als voorproefje voor de aankomende elektrische auto’s van het Franse merk, toonde men de Renault 5 Prototype. Renault kijkt naar het verleden om dat door te zetten naar de toekomst. Voor dat verleden gaat het Franse merk terug naar zijn wortels. De volledig elektrische Renault 5 Prototype is bijvoorbeeld geïnspireerd op dat verleden. Maar hij is ook gericht op de toekomst. Renault heeft naar eigen zeggen een slimme elektrische auto gecreëerd die het iconische ontwerp van de R5 combineert met een volledig elektrische aandrijflijn. Dit maakt het mogelijk om “met het icoon de toekomst in te rijden” zonder uitstoot. Maar toch met behoud van de funfactor en het zorgeloze karakter van zijn voorouders.

  Renault 5 Prototype

  Nouvelle Vague

  Met een uitgebreid productoffensief, de zogenaamde “Nouvelle Vague”, in het Nederlands “Nieuwe Stroming”, wil Renault de standaard zetten in de automobielindustrie. Het bedrijf wil zijn naar eigen zeggen leidende rol in de energietransitie versterken met elektrische en waterstofoplossingen. Nog meer ambitieuze taal: Renault wil in 2025 niets minder dan de “groenste aandrijfmix” van alle fabrikanten bereiken. Daartoe lanceert men 14 nieuwe modellen, waarvan zeven volledig elektrisch. Renault zal in het bijzonder zijn activiteiten in het C-segment uitbreiden.

  Renault 5 Prototype

  De Renault 5 Prototype is gemakkelijk herkenbaar en heeft een aantal opvallende kenmerken van het oorspronkelijke ontwerp. Maar met de gladde oppervlakken en futuristische details past het iconische ontwerp ook goed in de huidige tijd. Zo heeft Renault de voormalige, sportieve luchtinlaat op de motorkap omgebouwd tot een aansluiting voor de laadkabel. De voorkant, het textielen dak en de driekleurige buitenspiegelbehuizingen stralen Franse charme uit. De afwerking en materialen zijn geïnspireerd op de wereld van elektronica, meubelontwerp en sport.

  “Met de interpretatie van het eerdere iconische design van de R5 laat de conceptcar zien hoe Renault de elektrische auto in Europa bereikbaar zal maken met een eigentijdse aanpak. “Een hele mond vol, en er komt nog meer. Luca de Meo, CEO van Groupe Renault: “De nieuwe elektrische Renault 5 Prototype belichaamt de Nouvelle Vague: enerzijds is de R5 sterk verbonden met de geschiedenis van Renault, maar tegelijkertijd vertegenwoordigt het de toekomst van het merk en zal het elektrische auto’s populair maken”.

  Renault 5 Prototype

  Gerelateerd

  2 REACTIES

  1. Daar is helaas nog niets over bekend. Ook is het nog onzeker of Renault deze auto (het is maar een prototype) daadwerkelijk in serie gaat produceren. Persoonlijk lijkt mij die kans vrij groot. Ik verwacht dat de prijs vergelijkbaar zal zijn met die van de Renault ZOE. Die is immers ongeveer even groot.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos