Arrival start in derde kwartaal met productie elektrische bestelwagen

Arrival elektrische bestelwagen

Vorig jaar kondigde Arrival aan dat men verwachtte dat men in 2022 kon beginnen met de serieproductie van de eerste elektrische bestelwagen. Die verwachting lijkt uit te komen aangezien de Britse startup voor deze bestelwagen de Europese goedkeuring en certificering heeft verkregen.

Arrival verwacht dat de productie in het Verenigd Koninkrijk in het derde kwartaal van 2022 van start zal gaan. De eerste voertuigen zullen bij diverse opdrachtgevers worden getest: “Arrival heeft met succes alle vereiste functionele en veiligheidstests afgerond om EUWVTA-goedkeuring te ontvangen, wat een cruciale stap is voor de start van het testen met klanten in de komende maanden.”

Lagere TCO

Arrival belooft klanten een praktische en comfortabele elektrische bestelwagen. Hij zal in verschillende maten worden aangeboden, zowel als een normale bestelwagen als een speciaal ‘last-mile’-versie voor in de stad. De actieradius bedraagt, afhankelijk van de gekozen accucapaciteit, 180 tot 290 kilometer. Het laadvermogen verschilt uiteraard ook per configuratie en is maximaal 1.630 kilo (bij een toelaatbare totaalgewicht van maximaal 4250 kilo).

Het voornaamste verkoopargument is niet de lagere uitstoot, maar een lagere TCO. Volgens het bedrijf is het voertuig niet alleen als een milieuvriendelijk elektrisch voertuig, maar ook als een economisch efficiënt voertuig. Door de lagere TCO is het uitstekend geschikt voor commercieel gebruik.

Modulair concept

Arrival maakt voor een groot deel gebruik van in eigen huis ontwikkelde hardware en software, waarbij men voor een modulaire en flexibele aanpak heeft gekozen. Zowel de software als hardware kan men tijdens de levensduur van het voertuig upgraden. Ook belooft Arrival dat het zijn voertuigen voortdurend zal bijwerken en testen. Dit om de klanten het best mogelijke product en de best mogelijke ervaring te bieden.

De elektrische bestelwagen van Arrival wordt gemaakt van recyclebare composietmaterialen. De Britse startup wil hem vervaardigen in “micro-factories” die over de hele wereld zullen worden opgezet. Deze zullen, zo verwacht men, lagere kapitaal- en assemblagekosten hebben. Ook hebben ze kortere opstarttijden en zijn ze milieuvriendelijker dan conventionele productiemethoden. Arrival zegt dat men al meer dan 140.000 niet-bindende intentieverklaringen en bestellingen voor de elektrische bestelwagen heeft.

Vorig artikelDe Chinezen komen (nu echt!)
Volgend artikelOrderboeken voor de Nimbus One zijn geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in