Orderboeken voor de Nimbus One zijn geopend

Nimbus One

Nimbus heeft de orderboeken voor de Nimbus One geopend. Deze compacte, kantelbare elektrische trike kan snelheden tot wel 80 kilometer per uur behalen. Het is het eerste elektrische voertuig van de Amerikaanse startup, die zich op lichte elektrische voertuigen richt.

Nimbus One als het ultieme stadsvoertuig

Nimbus positioneert de Nimbus One in de markt als een stadsvoertuig waarmee de bestuurder gemakkelijk in het drukke verkeer kan rijden. Het voordeel van dit voertuig is dat het overal geparkeerd kan worden. De Nimbus One lijkt op een klein autootje, maar is een trike, oftewel driewieler. Dankzij het grote aantal veiligheidsvoorzieningen is de Nimbus One niet te vergelijken met een elektrische bromfiets. Daar komt nog bij dat het voertuig slechts drie wielen heeft.

Het enkele wiel zit aan de achterkant. Dat biedt voordelen, want daardoor kan de Nimbus One in de bochten kantelen. Uniek is het concept niet; het komt bij steeds meer voertuigen voor, maar handig is het zeker. De Nimbus One is een goed alternatief voor wie geen zin meer heeft om kapitalen uit te geven aan benzine. De One kan namelijk zo’n 144 kilometer rijden op een volle accu, die in 5,4 uur volledig is opgeladen.

Rijden als op een boot

Volgens oprichter Lihang Nong kan het besturen van de Nimbus One vergeleken worden met het varen op een boot: ‘Je draait naar links, en het voertuig gaat naar links’, zegt hij tegen Tech Crunch.

Qua grootte lijkt het voertuigje natuurlijk niet op een boot. Het is slechts 2,3 meter lang en 80 centimeter breed. Qua grootte valt het te vergelijken met een e-bakfiets. Met een vermogen van meer dan 80 kilometer per uur en een acceleratie van 0 tot 30 in 3 seconden is de Nimbus One een betrekkelijk snel voertuig.

Overdekt rijden voor 200 dollar per maand

Alle gemakken die in een auto zitten, zitten ook in de Nimbus One. Denk aan elektrische ramen of een airco. In het stuur zit zelfs een airbag en er zijn ook diverse camera’s aan boord. Middels Artificial Intelligence (AI) worden andere voertuigen gedetecteerd.

Zo’n Nimbus One kost 200 dollar per maand om te huren of 9980 dollar om te kopen. Helaas is het voertuig nog niet in Nederland verkrijgbaar; in de eerste instantie is de Nimbus One vooral bedoeld voor de VS. Maar de kans dat het voertuig ook naar Nederland komt, is aanwezig. Zeker omdat Ponooc, een in Amsterdam gevestigd durfkapitaal fonds, tot een van de belangrijkste investeerders van Nimbus behoort.

Vorig artikelArrival start in derde kwartaal met productie elektrische bestelwagen
Volgend artikelGP Joule en Clean Logistics tekenen megacontract voor 5.000 waterstoftrucks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in