Ford Transit Custom elektrisch

Nieuwe en huidige generatie Ford Transit Custom ook volledig elektrisch

Ford kondigt aan dat de volgende generatie van de Transit Custom, naast plug-in hybride, mild hybride en conventioneel aangedreven varianten ook volledig elektrische modellen zal omvatten. De nieuwe Ford Transit Custom zal begin 2023 in productie worden genomen, aldus het bedrijf.

Ook huidige Transit Custom wordt elektrisch

Ford kondigde in februari aan dat het vanaf 2024 in alle gamma’s van zijn bedrijfswagenpark emissievrij rijden mogelijk zou maken, met volledig elektrische aandrijflijnen of als plug-in hybrides. Tegen 2030 zal tweederde van de verkochte bedrijfsvoertuigen van het bedrijf batterij-elektrisch of plug-in hybrides zijn. Ford biedt de Transit Custom en Tourneo Custom modellen sinds 2019 al als plug-in hybrides aan. En ook de huidige Transit-modellen worden verder geëlektrificeerd. Voorafgaand aan de nieuwe generatie in 2023 begint men eind dit jaar ook met de verkoop van een volledig elektrische versie van de grotere Transit van het huidige modeljaar (foto boven).

Alliantie

Men verwacht dat de Transit Custom en Tourneo Custom van de volgende generatie direct als volledig elektrische voertuigen beschikbaar zullen zijn. De Transit Custom maakt deel uit van de Ford-Volkswagen-alliantie. In het kader van die alliantie zal ook de volgende generatie van Volkswagen bedrijfswagen in Turkije worden gebouwd. Want in de fabriek in Kocaeli zal men ook de nieuwe generatie van de Ford Transit Custom gaan bouwen. Met de samenwerking wil men schaalvergrotingseffecten, doordat de partners een gezamenlijk voertuigplatform gebruiken, optimaal benutten. Een ander doel van de samenwerking is het sneller op de markt kunnen brengen van technologieën.

‘Waardevolle bouwsteen’

Stuart Rowley, president van Ford Europa: “De Transit Custom-reeks van de volgende generatie zal de positie van Ford als het nummer één bedrijfswagenmerk in Europa versterken. De Ford Transit Custom is een waardevolle bouwsteen in onze ambitie om onze succesvolle bedrijfswagenactiviteiten verder uit te breiden, vooral in het licht van ons streven naar een geëlektrificeerde toekomst.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven