Ford brengt nieuwe E-Transit Custom in 2024 op de markt

Ford E-Transit Custom

Ford presenteerde onlangs de volledig elektrische versie van Europa’s best verkochte bestelwagen, de Ford E-Transit Custom genaamd. De eerste E-Transit Custom moet in 2023 in Turkije uit de fabriek rollen en komt in 2024 in Nederland op de markt.

Populair model

Stellen dat de conventioneel aangedreven Ford Transit Custom populair is in Nederland is haast een understatement. Ter illustratie: vorig jaar werden er meer Transit Customs (zo’n 5.000 exemplaren) dan elektrische bedrijfsauto’s (3.117) verkocht. Dat Ford nu ook een elektrisch aangedreven variant van deze razend populaire bedrijfsauto introduceert is daarom geen verrassing. De markt voor elektrische bestelauto’s is immers hard aan het groeien, helemaal nu het voor veel ondernemers en bedrijven een steeds meer aantrekkelijke optie wordt.

Nog weinig details bekend

Helaas maakte Ford tijdens de onthulling van de E-Transit Custom weinig bekend over de technische specificaties van de EV. Zo is het nog steeds onbekend hoe groot het accupakket is, hoe snel de E-Transit kan laden, wat het fysieke laadvermogen (kg) is en hoeveel vermogen de elektromotor levert. Logisch, het gaat hier om een geheel nieuw model en men is nog met de laatste fase van de ontwikkeling bezig. Ford heeft dit model trouwens in samenwerking met Volkswagen ontwikkeld, zodat we nu dus ook een beetje over de volgende generatie van de (elektrische) VW Transporter te weten zijn gekomen.

Ford E-Transit Custom

Wel maakte Ford duidelijk dat gebruikers met de E-Transit Custom een stuk verder komen dan met de elektrische bedrijfswagens van andere merken. Daar waar bijvoorbeeld de Toyota Proace, Opel Vivaro-e en Citroën ë-Jumpy ‘slechts’ maximaal 330 kilometer ver komen, heeft de E-Transit Custom een WLTP-actieradius van 380 kilometer.

Elektrische bedrijfswagens

De markt van elektrische bestelwagens loopt nog niet zo hard als die van elektrische personenvoertuigen. Toch lijkt de branche met een inhaalslag bezig. Zo blijkt uit een recentelijk onderzoek dat een elektrische bestelbus gemiddeld zo’n 25% goedkoper is over de gehele levensduur dan hun conventioneel aangedreven tegenhangers en dat het merendeel van de ondernemers in Europa al een EV heeft of overweegt de overstap te maken.

Producenten spelen hier maar al te graag op in. Ford wil bijvoorbeeld tegen 2035 alleen nog maar emissievrije auto’s aanbieden.

Vorig artikelDe Ronin wordt een ‘soort van opvolger’ van de Fisker Karma
Volgend artikelPiëch zet volgende belangrijke stap in ontwikkeling sportwagen met ongekend hoge laadsnelheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in