zondag, 22 mei, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe Ronin wordt een ‘soort van opvolger’ van de Fisker Karma

  De Ronin wordt een ‘soort van opvolger’ van de Fisker Karma

  De Fisker Karma van het inmiddels ter ziele gegane Fisker Automotive, was een van ‘s werelds eerste luxe plug-in hybride auto’s. Deze PHEV krijgt met de Fisker Ronin, tevens ontworpen door Henrik Fisker, een volledig elektrisch aangedreven opvolger.

  Dezelfde naam, ander bedrijf

  Om verwarring te voorkomen: de producent van de Karma was Fisker Automotive, terwijl de Ronin ontworpen en geproduceerd wordt door Fisker Inc. Het verschil? Dat moesten we zelf ook even uitzoeken. Het zit als volgt. Fisker Automotive werd in 2007 opgericht door de legendarische Deense ontwerper Henrik Fisker. Dit bedrijf introduceerde in 2008 de Karma PHEV en ging in 2014 failliet. Slechts twee jaar later richtte dezelfde Henrik Finker samen met zijn vrouw het merk Fisker Inc. op. Dit merk kennen we tegenwoordig van de Fisker Ocean die eind dit jaar in productie gaat, de nog te onthullen Pear en de zeer recent gepresenteerde Fisker Ronin.

  Elektrische cabriolet

  Ondanks het feit dat de Fisker Ronin een cabriolet is, wil Fisker hiermee de strijd aangaan met onder anderen de Lucid Air, de Mercedes EQS en de Tesla Roadster. De vierdeurs cabrio moet qua actieradius zelfs de Lucid Air voorbij streven.

  Fisker Ronin EV

  “Het doel is om ‘s werelds langste actieradius voor een productie-EV te bereiken,  gecombineerd met extreem hoge prestatieniveaus,” zo legt Fisker uit. “Project Ronin zal een showcase zijn voor onze interne engineering, aandrijflijn, en software capaciteiten.”

  Overigens zal de Ronin ook een van de weinige elektrisch aangedreven cabrio’s op de markt zijn. Het Italiaanse Maserati, het Engels/Chinese MG en het Duitse Wiesmann zijn de enige andere fabrikanten die momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een elektrische cabrio.

  Opvolger van de Karma

  Officieel gezien is de Ronin niet de opvolger van de Karma. De Karma is immers een model van een ‘ander’ automerk. Tegelijkertijd heeft de Ronin verdacht veel weg van de in 2008 geïntroduceerde PHEV. Dit is geen verrassing natuurlijk, aangezien beide EV’s zijn ontworpen door dezelfde persoon. Zo heeft ook de Ronin een fraaie, lange motorkap, vier deuren, een relatief kleine cabine en, zover we dat van de foto’s kan afleiden, eenzelfde uitstraling.

  Planning

  Fisker hanteert een ambitieuze planning voor de Ronin. De elektrisch sportwagen wordt eind 2023 onthuld en moet in 2024 al op de weg verschijnen. Hoeveel de Ronin precies moet gaan kosten is nog onduidelijk, maar we verwachten dat ‘ie verre van goedkoop zal zijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Wereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Hij was al aangekondigd en nu bevestigt Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, vor komend najaar ook de marktintroductie van de elektrische SUV. Waar de Polestar 2 op hetzelfde platform als de Volvo XC40 staat, zal de Polestar 3 het platform delen met de nieuwe generatie van de Volvo XC90.

  e-Videos