Fisker Ocean Extreme haalt indrukwekkende actieradius

Fisker Ocean Extreme haalt 707 kilometer actieradius

Er zijn maar weinig elektrische auto’s die dit halen, en al helemaal niet in dit segment. De WLTP-actieradius van de Fisker Ocean Extreme bedraagt maar liefst 707 kilometer. Dat zal toch wat opschudding in de branche veroorzaken. Bovendien is het een mooie opsteker voor Fisker, dat de Ocean heel binnenkort lanceert.

De grootste actieradius onder de elektrische SUV’s

Fisker zelf zegt dat die 707 kilometer het langste bereik is dat momenteel in Europa wordt verkocht. Dat klopt wel, en niet. Als je alleen naar de SUV’s kijkt dan klopt het wel degelijk. Maar de Mercedes EQS, Lucid Air en NIO ET7 komen nog een stukje verder. Dat zijn natuurlijk wel sedans, en kosten ook nog eens een lieve duit meer. Kortom: best een knappe prestatie van Fisker. Die Fisker Ocean is welbeschouwd een niet eens zo heel erg gestroomlijnd model. Dan kun je een paar dingen vermoeden:

  1. Fisker is er in geslaagd om de efficiëntie van de aandrijflijn op een heel hoog peil te krijgen
  2. De stroomlijn is beter dan het SUV-model doet vermoeden
  3. De Ocean heeft een grotere accu dan verwacht (de capaciteit werd tot nu toe geschat op 100 kWh effectief)

Toch weer een mijlpaal

Het kan natuurlijk ook een combinatie van deze factoren zijn. In ieder geval overtreft die 707 kilometer de eerdere schattingen van het bedrijf. Henrik Fisker, de CEO van Fisker Inc., is terecht enthousiast over deze baanbrekende prestatie: “Dit resultaat is een belangrijke mijlpaal voor iedereen bij Fisker, en we zijn verheugd dat het bereik onze oorspronkelijke berekeningen overtreft.”

Misschien moeten we het succes van de Fisker Ocean Extreme niet alleen als een succes voor Fisker Inc. beschouwen. Die grotere actieradius van deze SUV is immers ook weer een nieuwe mijlpaal, welke met name de meer behoudende consumenten zal helpen overtuigen dat elektrische auto’s daadwerkelijk dé toekomst zijn.

De WLTP-test maakte deel uit van de typegoedkeuring van de Fisker Ocean. De productie van de Fisker Ocean begon eind 2022 bij Magna in Graz, Oostenrijk. Toen zijn er ongeveer vijftig pre-productievoertuigen gebouwd, welke voor de diverse testen en goedkeuringen worden gebruikt. Fisker verwacht goedkeuring van de Europese autoriteiten op 28 april 2023. Daarna kan men de voertuigen voor de klanten gaan produceren.

Fisker Ocean Extreme

Eerste leveringen dit jaar

De Fisker Ocean is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Extreme, Ultra en Sport. De belangstelling voor deze elektrische SUV is zo groot dat sommige uitvoeringen al zijn uitverkocht in verschillende lanceringsmarkten. Helaas behoort Nederland niet tot de landen waar de Ocean het eerst zal worden geleverd. Nederlandse klanten kunnen hun Fisker Ocean weliswaar dit jaar al reserveren en configureren via de website van Fisker, maar de levering zal waarschijnlijk pas volgend jaar zijn.

Dit jaar wil Fisker 42.400 eenheden van de Ocean SUV produceren. Dat is niet genoeg om aan de vraag – er zijn zo’n 63.000 reserveringen – te voldoen. Daarom zal Fisker de productiecapaciteit geleidelijk verhogen. Ook zijn er plannen voor een extra productielocatie in de VS en komt er mogelijk ook een eigen fabriek in Europa.

Vorig artikelElektrische Maxus T90 EV nu ook in Europa te bestellen
Volgend artikelKia EV9 krijgt grotere accu voor actieradius tot 541 kilometer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in