De auto’s van Nio zijn nu officieel ook in Nederland verkrijgbaar

De auto’s van Nio zijn nu officieel ook in Nederland te koop

De Chinese autofabrikant Nio kondigde al eerder aan dat het zijn producten ook in Europa aan wil bieden. Afgelopen vrijdag was de Europese lancering van Nio. Het Chinese merk zal om te beginnen drie modellen aanbieden in Duitsland, Nederland, Denemarken en Zweden. In Noorwegen was Nio al actief.

De die modellen die Nio aan gaat bieden, staan alle op het NT2 platform. Het betreft de Nio ET7, EL7 en ET5. Je kunt ze gewoon aanschaffen, of leasen via een leasemaatschappij, maar ook via een abonnementsmodel afnemen. In het begin zal Nio alleen die laatste mogelijkheid aanbieden.

Eerste leveringen volgende week

Op dit moment kunnen klanten alleen de ET7 sedan bestellen. De leveringen daarvan beginnen heel snel, volgende week al.  in Duitsland, Nederland, Denemarken en Zweden. De leveringen beginnen op 16 oktober. De andere twee modellen kun je al wel voorbestellen. NIO bevestigde dat de leveringen van de EL7 (een middelgrote SUV) en de ET5 (een middelgrote sedan) respectievelijk in januari en maart 2023 beginnen.

Power Swap Stations

Nio heeft niet alleen grote bekendheid verworven vanwege de fraai gelijnde auto’s. De auto’s van Nio bieden ook de mogelijkheid om een lege accu in luttele minuten om te ruilen bij een speciaal Power Swap Station. Hiervan heeft Nio er in China al meer dan 1.000 in gebruik. Die Power Swap Stations komen ook naar Europa.

Sterker nog, Nio maakt die zelfs in Europa. In september rolde het eerste Power Swap Station, geproduceerd in de Nio Power Europe Plant in Hongarije, van de productielijn. Er zijn er tegen 2025 ongeveer 1.000 voor Europa gepland, waarvan er dit jaar al 20 worden gerealiseerd. De eerste twee Power Swap Stations in Duitsland (een bij Berlijn, de andere tussen München en Stuttgart) naderen hun voltooiing. Volgend jaar wil Nio er nog eens 120 realiseren.

Ook zet Nio zich in voor een uitgebreid oplaadsysteem voor accu’s op de nieuwe markten. Er is ook een Europese versie van Nio’s oplaadkaart geïntroduceerd. Op dit moment hebben gebruikers van een auto van Nio toegang tot 380.000 oplaadpunten in Europa.

Architectuur

De Nio-modellen voor de Europese markt staan zoals gezegd alle op Nio’s nieuwste, geavanceerde NT2-platform. Deze innovatieve CSU (Chargeable, Swappable, Upgradeable) architectuur van NIO maakt zowel het opladen als het wisselen van accu’s mogelijk. Hierbij hebben gebruikers ook de mogelijkheid om voortdurend te profiteren van de nieuwste accutechnologie of de flexibiliteit om de accucapaciteit te upgraden.

Deze Nio-modellen zijn ook uitgerust met het nieuwste Banyan intelligent systeem. Deze full-stack technologie omvat het computerplatform van het voertuig, het besturingssysteem, de intelligente hardware van het voertuig, intelligente algoritmen en toepassingen. Het systeem zal zich blijven ontwikkelen via OTA-updates.

De drie modellen worden standaard geleverd met de NIO PanoCinema panoramische digitale cockpit die wordt aangedreven door de on-board kunstmatige intelligentie assistent NOMI.

Autonomie

Nio legt de focus ook op autonomie. Gebruik makend van intelligente hardware zoals Aquila, LiDAR, ADAM en Nio’s supercomputerplatform zal het systeem uiteindelijk geavanceerde veiligheidsassistentie en automatisch rijden kunnen bieden op zowel snelwegen, binnenwegen, stedelijke gebieden, parkeerplaatsen en laadomgevingen.

Abonnementsmodel

Nieuw voor Europa is Nop Subscription. Dit abonnementsmodel staat nu voor gebruikers in Duitsland, Nederland, Denemarken en Zweden. Dit moet maximale flexibiliteit en personalisatie te bieden om EV-gebruik aan te moedigen. Het heeft looptijden van slechts één maand tot 60 maanden, zodat gebruikers het voertuig kunnen kiezen dat het beste bij hun behoeften past. Nio biedt bij alle abonnementsmodellen een uitgebreide verzekering, onderhoud, winterbanden, een leenauto en het verwisselen van de accu, evenals de flexibiliteit om de accuservices te upgraden.

Directe verkoop

Nio zal een direct-to-consumer model hanteren om de Europese gebruikers te bedienen. Binnenkort opent men het Nio House in Berlijn. Nio kondigde aan nog meer NIO Houses te bouwen in onder anderen Amsterdam, Rotterdam, Hamburg, Frankfurt, Düsseldorf, Kopenhagen, Stockholm en Göteborg. Ook heeft Nio een netwerk van Authorized Service Centers opgezet in alle grote steden van Noorwegen, Duitsland, Nederland, Denemarken en Zweden. Gebruikers hebben via de Nio App toegang tot de gegevens van de auto en kunnen daarmee ook serviceafspraken boeken via een “One Click for Service” functie.

Meer R&D in Europa

Verder bevestigde Nio dat het meer R&D-activiteiten in Europa op zal zetten. Het onlangs geopende Berlin Innovation Center zal de focus leggen op digitale cockpit, autonoom rijden en R&D van nieuwe energieën. In de Nio Power Europe Plant in Hongarije heeft men service- en R&D-faciliteiten voor Nio Power in Europa. Nio heeft al R&D-centra in Oxford en München.

Vorig artikelTesla start serieproductie Semi, eerste voertuigen in december afgeleverd
Volgend artikelMobilize gaat auto’s en laadinfrastructuur aanbieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in