dinsdag, 16 april, 2024
Meer...
    Homee-NieuwsZo gaat de Mercedes EQE er waarschijnlijk uitzien

    Zo gaat de Mercedes EQE er waarschijnlijk uitzien

    Terwijl de pers de eerste ritjes met de Mercedes EQS mag maken, is Daimler al hard bezig met de voorbereidingen voor de wereldpremière van de EQE. Deze elektrische tegenhanger van de E-Klasse moet een veel breder publiek dan de exclusieve EQS aanspreken.

    Aanzienlijk ruimer dan een E-Klasse

    Net als bij de EQS zien we dat de EQE niet een geëlektrificeerde variant is, maar een auto die geheel als elektrische auto is ontwikkeld. En dat heeft zijn voordelen. Dat zien we bijvoorbeeld aan de maatvoering van de EQE. Deze heeft korte overhangen. Daardoor hebben de passagiers in de EQE veel meer ruimte dan in auto uit de E-Klasse.

    Aan de voorzijde heeft de EQE het typische EQ-front. De flanken ogen gespierd. Aan de voor- en achterzijde zien we een lichtsignatuur met horizontale lichtbanden. De accu’s zijn tussen de assen geplaatst, waardoor er een bijzonder vlakke voertuigbodem ontstaat. Daardoor oogt de EQE beduidend lager en sportiever dan de grote EQS. Daimler heeft overigens nog geen officieel beeldmateriaal van de Mercedes-Benz EQE zonder camouflage vrijgegeven. Bijgaande afbeeldingen zijn renders van Larsson Design, die een heel aardige indruk van de productieversie van de EQE geven.

    Mercedes-Benz EQE

    Aandrijflijn

    Aanvankelijk zal de EQE worden geleverd in uitvoeringen met vierwielaandrijving. Hij heeft dan voor- en achterin geplaatste elektromotoren. Deze hebben een gecombineerd vermogen van ongeveer 400 pk. De WLTP-actieradius zal, afhankelijk van het model, naar verwachting tussen de 500 en 700 kilometer bedragen. Later komt er mogelijk ook een goedkopere instapversie met achterwielaandrijving. Ook kunnen we ervan uitgaan dat er een AMG-variant komt. Daarvan mogen we verwachten dat deze een aanzienlijk hoger vermogen en een hogere topsnelheid krijgt.

    Interieur

    De ruime geven toegang tot een behoorlijk futuristisch ogend interieur. Daimler heeft met het ontwerp al rekening gehouden met toekomstige versies die autonoom kunnen rijden. De “Hyperscreen”-cockpit is, net als op de EQS, waarschijnlijk optioneel. Deze bestaat uit drie schermen die onder een gebogen glazen oppervlak visueel zijn verenigd tot één groot beeldscherm.

    Gerelateerd

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in

    Meer e-Nieuws

    e-Videos