Homee-NieuwsZhiji L7: nieuwe premium sedan met 1000 km NEDC-bereik

Zhiji L7: nieuwe premium sedan met 1000 km NEDC-bereik

We hebben de afgelopen jaren al met heel wat nieuwe Chinese merken kennis mogen maken. En er komt er waarschijnlijk weer eentje bij: Zhiji. Deze joint venture van autofabrikant SAIC, e-commerce gigant Ali Baba en het Zhangjiang Hi-Tech Park presenteert het eerste seriemodel, de L7.

Volgens het Chinese platform Autohome is de naam Zhiji afgeleid van de Chinese karakters Zhi en Ji, die refereren aan het ‘Boek der Veranderingen’. Het nieuwe model van Zhiji, dat begin 2022 op de markt moet komen, is een flinke auto van maar liefst 5,10 meter lang, 1,96 meter breed en 1,49 meter hoog. Hij vertoont nogal wat gelijkenissen met de elektrische auto die Sony misschien wel en toch weer niet gaat maken.

Zhiji L7

Specificaties

Maar de Zhiji L7 heeft specificaties waar de auto van Sony waarschijnlijk niet aan kan tippen. Hij heeft bijvoorbeeld een 115 kWh-accupakket dat inductief (draadloos) kan worden opgeladen de auto een actieradius van 1000 kilometer biedt. Dat zal volgens de NEDC-norm zijn maar het blijft evengoed indrukwekkend. Die grote actieradius bereikt de L7 niet alleen door dat grote accupakket. Ook de efficiëntie speelt een grote rol. De luchtweerstandscoëfficiënt bedraagt naar verluidt slechts 0,22.

Zhiji L7

Twee versies

Men heeft versies met twee- en vierwielaandrijving in de planning staan. Het basismodel krijgt een 93 kWh accupakket waarmee hij naar verwachting tot 615 kilometer kan afleggen volgens Chinese NEDC-cyclus. Dat zal in real-life waarschijnlijk eerder zo’n 400 tot 450 kilometer zijn. Van de 100 km NEDC-actieradius van de versie met een 115 kWh batterij zal in de praktijk waarschijnlijk zo’n 700 kilometer overblijven. De krachtigste versie krijgt een vermogen van 403 kW en een koppel van 700 Nm. Hiermee moet de L7 in 3,9 seconden naar 100 km/u kunnen accelereren.

Draadloos laden

Een ander interessant gegeven is de mogelijkheid om de L7 draadloos op te laden. Dat kan met een vermogen tot 11 kW. Maar Zhiji heeft nog meer in de pijplijn. Zo krijgt hij, net als we bij Audi en Honda zien, in plaats van conventionele buitenspiegels camera’s die hun beeld projecteren op schermen in het interieur. Ook heeft de L7 een ‘pedestrian alert’ waarmee hij daadwerkelijk afremt als hij voetgangers op oversteekplaatsen signaleert.

Zhiji L7 interieur

Vakantiekiekjes

Een leuke gimmick is de camera op het dak. Daarmee kun je tijdens het rijden panoramische foto’s van de omgeving maken en deze meteen op sociale media delen.

Zhiji L7 camera dak

 

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos