45000 pre-orders elektrische Mini

Zal de Brexit het succes van de elektrische Mini dwarsbomen?

De Duitse autofabrikanten wordt vaak verweten dat ze de investeringen in elektrische mobiliteit te lang hebben uitgesteld. Daardoor kon onder andere Tesla een flink marktaandeel veroveren. Maar deze race is nog lang niet gelopen. Zo lijkt BMW met de elektrische Mini een nieuw succesnummer in huis te hebben.

Al 45.000 pre-orders voor Mini E

De gevestigde fabrikanten hebben natuurlijk ook het voordeel dat ze al bekende merken in huis hebben. Daarmee beschikken ze over goede mogelijkheden om nieuwe elektrische auto’s direct onder de aandacht te brengen en in grote aantallen te verkopen. BMW laat zien hoe dit kan werken met de elektrische Mini. Deze zal pas volgend jaar op de markt komen maar kan nu al worden besteld. En dat gebeurt in grote aantallen. Deze compacte, sportieve cultauto blijkt ook met een elektrische aandrijving voldoende kopers te trekken. BMW kon namelijk melden dat er maar liefst 45.000 pre-orders voor de Mini Electric zijn genoteerd. Een indrukwekkend aantal dat aangeeft dat ook de doelgroep van de Mini – doorgaans jonge, hoog opgeleide mensen – klaar zijn om elektrisch te gaan rijden.

BMW voorbereid op Brexit

Maar BMW heeft nog de nodige uitdagingen. De elektrische Mini zal namelijk worden gebouwd in de fabriek in het Engelse Oxford. Dit kan tot problemen leiden. De productie zal namelijk starten op 1 november 2019 – precies één dag na de verwachte Brexit. Mocht de nieuwe premier Boris Johnson er daadwerkelijk voor zorgen dat er een no-deal Brexit komt, dan kan dit verstrekkende negatieve gevolgen hebben voor de Mini Electric. Zo kunnen douanecontroles de levering van materiaal en onderdelen vertragen en invoerrechten kunnen de kosten opdrijven. Bovendien dreigt er een afkoeling van de economie, met name de Britse, waardoor het aantal potentiële kopers kan verminderen. Dit is uiteraard een kwestie waar BMW al lang van op de hoogte is. BMW geeft dan ook aan dat het alle vertrouwen in heeft dat het daar voldoende op is voorbereid. Er werden echter geen details gegeven over de voorzorgsmaatregelen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven