Yamaha introduceert 350 kW elektromotor voor 800 volt

Yamaha elektromotor

Het kon niet uitblijven dat ook fabrikanten van motorfietsen, die uiteraard ook naar ‘elektrisch’ overgaan, een uitstapje richting de auto’s wagen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Yamaha, dat al een tijdje elektromotoren voor elektrische auto’s aanbiedt. Yamaha biedt nu zelfs een elektromotor voor 800 volt aan.

De wedloop om elektrisch te gaan rijden zet veel grote autoconstructeurs ertoe aan zwaar te investeren in elektrische mobiliteit. De versnelling van de EV-productie gaat in zo’n hoog tempo dat sommigen ongetwijfeld moeite zullen hebben om bij te blijven. En net als voor versnellingsbakken en andere onderdelen, is het voor sommige automakers goedkoper om motoren gewoon te kopen. En dat is misschien waar Yamaha zijn intrede wil doen door kleinere bedrijven te helpen met hoogwaardige EV-componenten. Yamaha zou ook niet de eerste zijn die onderdelen aan andere autofabrikanten verkoopt. Volkswagen heeft al een overeenkomst gesloten om zijn MEB-platform aan Ford te verkopen. Audi en Porsche staan ervoor open om hun PPE-architectuur aan andere autofabrikanten in licentie te geven. Daarnaast zijn er nog heel veel fabrikanten die hun platformen aan derden aanbieden, zoals REE en Rivian.

Voor ‘high-end’ EV’s

De 350 kW elektromotor die Yamaha nu aanbiedt, is naar eigen zeggen bijzonder compact. Het grote vermogen, in combinatie met het feit dat hij ook geschikt is voor 800 volt systemen, maakt deze elektromotor interessant voor ‘high-end’ elektrische auto’s. Die kunnen dankzij die hogere spanning (de meeste EV’s werken met 400 volt) een aanzienlijk hogere DC-laadsnelheid bereiken. Dankzij een laadsnelheid van tot wel 350 kW kunnen ook de grote accupakketten, zoals dergelijke EV’s vaak hebben, binnen een zeer acceptabele tijd worden opgeladen. Dat zien we bijvoorbeeld al een tijdje bij de Porsche Taycan en sinds heel recent ook bij de Audi e-tron GT. Ook de onlangs aangekondigde Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 maken gebruik van een 800 volt systeem.

Compact

Verder duidt Yamaha ook de compacte afmetingen aan als een van zijn belangrijkste voordelen van deze elektromotor. De Japanse motorfabrikant combineert de elektrische en mechanische componenten in één compacte unit. Yamaha zegt dat het inmiddels een heleboel ervaring heeft opgedaan met het maken van prototypes in opdracht. Het Japanse bedrijf gaat er prat op dat het in korte tijd elektromotoren volgens de specificaties van de klant kan bouwen.

Vorig artikelREE en Magna gaan samenwerken
Volgend artikelRij-impressie Skoda Enyaq – waarom nog voor een Volkswagen ID.4 gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in