Yamaha Booster en Booster Easy zijn een eerbetoon aan het verleden, maar met een blik op de toekomst

Yamaha Booster en Yamaha Booster Easy

Yamaha heeft onlangs twee nieuwe modellen aan zijn e-bike-assortiment toegevoegd: de Yamaha Booster en de Yamaha Booster Easy. Deze nieuwe elektrische tweewielers moeten volgens de Japanse fabrikant voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke, stille en toegankelijke stedelijke mobiliteitsoplossingen.

Voor een duurzamere stedelijke mobiliteit

In een wereld waar elektrische voertuigen – zowel met twee als met meer wielen – steeds meer de norm worden, wil Yamaha met de Booster en Booster Easy een grote stap zetten in de richting van een duurzamere en opwindendere toekomst. Een toekomst, waarin we niet alleen minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, maar ook genieten van een hogere kwaliteit van leven dankzij schonere lucht en stillere steden.

Als de nieuwe modellen van Yamaha een indicatie zijn van wat we kunnen verwachten, dan ziet die toekomst er best wel veelbelovend uit. Ze vertegenwoordigen Yamaha’s visie op de toekomst van stedelijke mobiliteit – een visie die is gebaseerd op duurzaamheid, innovatie en respect voor het milieu.

Nostalgie in een modern jasje

De Booster en Booster Easy zijn niet alleen een knipoog naar het verleden, maar ook een blik op de toekomst. Ze zijn veel meer dan alleen nieuwe modellen. Ze zijn ontworpen als de spirituele opvolgers van de 50cc Yamaha- en MBK-scooters die in de jaren ’80 en ’90 immens populair waren bij Europese jongeren. Deze scooters stonden symbool voor vrijheid en avontuur. Yamaha heeft deze nostalgische gevoelens gecombineerd met de nieuwste technologie, met de bedoeling een product te creëren dat aantrekkelijk is voor de huidige generatie én een eerbetoon aan het verleden symboliseert.

Keuze uit 25 km/u en 45 km/u

Beide modellen zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en comfort, met een focus op eenvoudige bediening en onderhoud. Ze hebben een lichtgewicht chassis met een gegoten aluminium voorframe en zijn uitgerust met dikke 20-inch banden. De aandrijving wordt verzorgd door een Yamaha PW-S2 aandrijfeenheid die 75 Nm koppel levert. De Booster Easy kan een topsnelheid van 25 km/u bereiken, terwijl de Booster – geclassificeerd als een Speed Pedelec – een snelheid van 45 km/u kan halen. Een afneembare accu van 630 Wh zorgt voor de energieopslag.

‘Switch On’-strategie

De lancering van de Booster en Booster Easy is een belangrijke stap in Yamaha’s ‘Switch On’-strategie, die begin 2022 werd gelanceerd. Deze strategie markeert het begin van een nieuw tijdperk voor het Japanse bedrijf in het ontwerp en de productie van de volgende generatie elektrische voertuigen.

Beschikbaarheid en prijzen

Yamaha heeft aangekondigd dat de Booster en Booster Easy dit voorjaar al beschikbaar zullen zijn. Sommige modellen van de Booster Easy worden hier en daar al geleverd. Beide modellen worden aangeboden in twee kleuren, namelijk Cyan Solid Aqua en Dark Gray Metallic. Prijzen voor de Boosters heeft Yamaha nog niet aangekondigd, dat is voorlopig dus aan die dealers die ze al kunnen leveren.

Vorig artikelTest Xpeng P7: deze Xpeng geeft je vleugels
Volgend artikelAmple lanceert tweede generatie accuwisselstations

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in