zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsXpeng leverde 200.000e voertuig af

  Xpeng leverde 200.000e voertuig af

  Drie en een half jaar nadat Xpeng zijn allereerste voertuig afleverde, kon de Chinese startup het heuglijke feit vieren dat het zijn 200.000e voertuig af mocht leveren. Een prestatie van formaat van het Chinese bedrijf dat uitsluitend volledig elektrische auto’s produceert.

  Opmerkelijke prestatie

  Natuurlijk betreft dat 200.000e voertuig en P7, het populairste model van Xpeng. Natuurlijk heeft Xpeng de wind mee gehad. Het bedrijf begon zijn activiteiten op het moment dat de elektrische auto’s een grote stijging meemaakte. Het bedrijf groeide na de productiestart in 2021 dan ook al snel uit tot de nummer één EV-startup van China. Maar in die ruim drie jaar dat Xpeng auto’s produceert, was er ook een enorm tekort aan halfgeleiders. We hadden in die periode bovendien ook nog de coronacrisis die met name in China voor enorme lockdowns zorgde. Met dat in het achterhoofd mogen we concluderen dat Xpeng hier een opmerkelijke prestatie heeft neergezet.

  Vooruitzichten op meer groei

  Daarom zou het ons niet verrassen als Xpeng de komende drie en een half jaar een nog veel opmerkelijkere groei laat zien. Niet alleen omdat XPeng ook de West-Europese markt op gaat. In de tweede helft verwacht Xpeng twee belangrijke nieuwe producten op de markt te kunnen brengen en ook volgend jaar verwachten we ook nog twee compleet nieuwe modellen.

  Xpeng City Navigation Guided Pilot

  De eerste belangrijke noviteit die er aan gaat komen, is “City Navigation Guided Pilot”. Dit systeem zal Xpeng de komende maanden in zijn personenauto’s lanceren – dat is overigens nog niet bevestigd voor de Europese markt – waarmee deze betere autonome functies op Level 2 hebben. Hiermee zou Xpeng over een systeem beschikken dat vergelijkbaar is met de bekende op ADAS gebaseerde assistentiesystemen.

  XPeng G9

  XPeng G9

  Verder zal XPeng ook een nieuwe SUV lanceren, de G9. Dit wordt een SUV en daarmee introduceert Xpeng een model in de snelst groeiende segmenten in China. Waar de SUV-rage in Europa inmiddels zo’n beetje op zijn top is – hier komen steeds meer cross-overs en dergelijke – maar in China zit men nog steeds in de overgang van sedan naar SUV. Daar vormen de SUV’s nog steeds een sterk groeiend segment en elektrische SUV’s doen het daar dan ook erg goed.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos