WirelessCar breidt functionaliteiten Android Automotive OS uit

WirelessCar breidt functionaliteiten Android Automotive OS uit

In onze nieuwe duurtester, de Volvo C40, zit het Android Automotive OS van Google. Werner Budding is er enthousiast over, met name over de nagenoeg feilloze stembediening. Met de applicaties van de Zweedse softwarespecialist WirelessCar kan men de functionaliteiten eenvoudig verder uitbreiden.

WirelessCar kondigde een uitbreiding aan van de toepassingen die gebouwd zijn op het Android Automotive Operating System (Android Auto OS). Sinds dit voorjaar voert WirelessCar deze nieuwe toepassingen al wereldwijd uit in auto’s van Polestar. Dit speciale voor auto’s ontwikkelde Android OS zit namelijk niet alleen in de Volvo C40 en XC40, maar tot grote tevredenheid van de gebruikers ook in de Polestar 2.

Kortere ontwikkelings- en doorlooptijd

Met die uitbreiding wil WirelessCar autoconstructeurs laten zien dat men nieuwe digitale diensten kan ontwikkelen in een fractie van de traditionele ontwikkelingstijd. Autofabrikanten zitten momenteel nog vast aan lange ontwikkelingscycli. Soms duurt het een tot twee jaar voordat en nieuwe hardware, software en nieuwe logica in een voertuig kan upgraden. Met de nieuwe Android Auto OS-toepassingen van WirelessCar kunnen autofabrikanten eenvoudig, voordelig en vooral heel snel nieuwe connected car-diensten aanbieden. Ook zal het met de technologie van WirelessCar veel eenvoudiger zijn om de apps in de auto met over-the-air updates bij te werken.

Vlottere integratie

Voor autofabrikanten is er ook het voordeel van een vlottere integratie van nieuwe apps en diensten, waaronder apps van derden. WirelessCar voorspelt dat tegen 2025 zo’n 70 procent van de autoconstructeurs Android Auto OS op hun nieuwe modellen zal introduceren.

Ritinformatie bijhouden

Een van de nieuwe toepassingen die WirelessCar implementeert is Journey Log. Deze app verzamelt en volgt details over elke rit die in een voertuig wordt gemaakt, en slaat deze gegevens veilig op in de WirelessCar cloud. Ideaal voor consumenten en bedrijven die het aantal afgelegde kilometers en het energieverbruik bij moeten houden. Men kan de ritten in categorieën indelen en de dienst ook uitbreiden voor Usage Based Insurance (UBI) toepassingen.

Ook lanceert WirelessCar een soortgelijke toepassing die overeenkomstige ritinformatie voor wagenparken, zoals autoverhuurbedrijven, verzamelt. Met deze software kunnen vlootbeheerders het gebruik en de beschikbaarheid van hun voertuigen in realtime en op systeemniveau controleren. Ze kunnen bijvoorbeeld meldingen krijgen op basis van het aantal uren dat elk voertuig wordt gebruikt of wanneer het bepaalde geografische grenzen overschrijdt.

“Automakers zullen een van de grote winnaars zijn met WirelessCar’s next-generation technologie,” zegt Niklas Florén, CEO van WirelessCar. “Autobedrijven die de toepassingen van WirelessCar gebruiken, zullen in staat zijn om real-world voertuiggegevens te analyseren die zullen leiden tot betere beslissingen over functies en engineering.”

Cloudopslag en privacy

Alle gegevens die in de WirelessCar-cloud worden verzameld, kunnen worden geanonimiseerd, waardoor alle persoonlijk identificeerbare informatie die de privacy van de consument in gevaar zou brengen, wordt verwijderd. In plaats van hun bestaande systemen louter met een digitaal laagje te onderhouden, zullen automakers echt digitale diensten kunnen aanbieden.

Vorig artikelEindverslag duurtest BMW iX xDrive40 – 23.485 kilometer
Volgend artikelHyundai onthult het design van de IONIQ 6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in