Winter Wonderland zonder ICE

Door Allego

Ga je op wintersport? Je hoeft geen ICE mee te brengen wanneer je een EV hebt. Wat is er mooier dan door het winterlandschap te rijden zonder het lawaai van een brandstofmotor (oftewel: ICE) op de achtergrond? Let wel op: extreme temperaturen hebben invloed op de meeste apparaten. Dat geldt dus ook voor je EV. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je slim kunt omgaan met je EV in de winter.

Je weet het misschien wel: in een koude omgeving gaan batterijen sneller leeg. Ook ICE (brandstof)autos gebruiken dan meer brandstof. EV’s hebben een kleinere actieradius door de kou. Kou beïnvloedt de snelheid van elektronen in een batterij. Daarnaast kost het verwarmen van je auto ook meer energie. Daarom is het handig extra oplaadmomenten in te plannen als je de winterwegen opgaat. Verder is het goed om te weten dat je EV bij lage temperaturen minder snel laadt dan je gewend bent.

Tips om optimaal met je EV door de kou te rijden

  • Parkeer je auto waar mogelijk binnen. Als dat niet mogelijk is, probeer je auto dan in de zon te zetten. Dat klinkt wat apart, maar alle kleine beetjes helpen. Je EV hoeft hierdoor minder zelf op te warmen en dat scheelt batterijcapaciteit.
  • We raden het niet aan: laden vanaf een gewoon stopcontact, maar nood breekt wet: laden vanaf een gewoon stopcontact. Breng extra verlengsnoeren en – indien nodig – internationale adapters mee voor noodgevallen.
  • Kleed je warm aan, zodat je de auto niet helemaal hoeft op te warmen.
  • Gebruik de voorwarmfunctie van je EV als deze is aangesloten op de laadpaal.
  • Het behoud van temperatuur kost minder energie dan wanneer je de auto nog helemaal moet verwarmen.
  • Gebruik stoelverwarming! Deze directe warmte is efficiënter dan het verwarmen van de auto-omgeving.
  • Stoelverwarming en het voorverwarmen kun je aanzetten met de app van je auto voor je vertrekt.

 

Klik hier voor nog meer tips en informatie per land

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven