Wiesmann onthult drie designconcepten van de Thunderball

Wiesmann Project Thunderball designconcepten

Vorig jaar werd bekend dat Wiesmann, de Duitse autofabrikant van exclusieve sportauto’s, weer terug op de markt komt. Met het nieuwe ‘Project Thunderball’ ontwikkelde men een uiterst fraaie elektrische roadster. Wiesmann onthult nu drie unieke ‘limited’ designconcepten die zijn geïnspireerd op Project Thunderball.

Design Concept One, Design Concept Two & Design Concept Three

De drie designconcepten die Wiesmann onthulde zijn de Design Concept One, Design Concept Two en Design Concept Three. Het zijn designvarianten van de Thunderball, elk met hun eigen unieke stijl en esthetiek.

Het creatieve proces werd geleid door Roheen Berry, eigenaar en CEO van Wiesmann, en tot leven gebracht in samenwerking met het vermaarde ontwerpbureau Studiokurbos. De nieuwe ontwerpen belichamen een nieuwe richting voor Wiesmann, waarbij een ultramoderne elektrische aandrijving wordt gecombineerd met tijdloos design en vakmanschap.

Deze luxe auto’s bieden ongeëvenaarde details in een prachtige, weelderige, handgemaakte cockpit waarbij men alleen de allerbeste materialen gebruikte. Tastbare, gladde, warme leersoorten die naadloos samengaan met het met de hand vervaardigde koolstofvezel en houtfineer en hoogwaardige metalen details. Het naadloze gevoel tussen interieur en exterieur is tot in het kleinste detail uitgewerkt. Van de prominente, karakteristieke grille tot de ‘clamshell’-opening van de motorkap, alles is verregaand geperfectioneerd.

Design Concept One

Design Concept Two

Design Concept Three

Cote d’Azur, Great Gatsby en de helden van het duister

Het eerste concept, Design Concept One, is ontworpen om de essentie van open rijden vast te leggen. Het ontwerp is geïnspireerd op de warme zomerzon, de wind in het haar en het uitzicht op de glinsterende wateren van de Côte d’Azur. Het tweede concept, Design Concept Two, is geïnspireerd op het Great Gatsby-tijdperk van de jaren twintig en belichaamt een tijdperk van modernisme en optimisme voor de toekomst. Het derde concept, Design Concept Three, is geïnspireerd op de donkere nacht en de helden van het duister.

Exclusieve en unieke ervaring

De voertuigen zijn ontworpen om klanten een exclusieve en unieke ervaring te bieden. Het bedrijf nodigt klanten uit om hun fabriek te bezoeken en hun auto’s te zien worden gemaakt. Hierdoor kunnen klanten het proces van ontwerp tot levering van hun auto persoonlijk meemaken en een sterke band met het merk opbouwen. Wiesmann hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige klantenservice en wil zijn klanten een exclusieve, op maat gemaakte ervaring bieden.

‘Dit is nog maar het begin voor ons’

De limited edition designconcepten zijn slechts het begin voor Wiesmann. Het bedrijf heeft plannen om de productie van zijn elektrische auto’s op te voeren en het aanbod van modellen uit te breiden. Met de positieve reacties op Project Thunderball – het eerste productiejaar is al volledig uitverkocht – en de designconcepten, heeft Wiesmann een veelbelovende toekomst in de luxe auto-industrie.

Wiesmann Project ThunderballRoheen Berry, de eigenaar en CEO van Wiesmann, zegt: “Dit is een bijzonder speciale auto, niet alleen vanwege zijn tijdloze ontwerp en revolutionaire specificaties, maar ook omdat hij deze nieuwe fase van Wiesmann in de luxe-automobielindustrie en daarbuiten stevig verankert. Project Thunderball viert het rijke verleden en het compromisloze vakmanschap van Wiesmann. Daarbij zijn de meest iconische designelementen van de MF3, MF4 en MF5 samengevoegd om ons rijke erfgoed te vieren, terwijl we naar de toekomst kijken en de nieuwste technologie en innovatie integreren. Dit is nog maar het begin voor ons, en de reacties zijn nu al uitzonderlijk.”

 

Vorig artikelLeesvoer voor het weekend: de ‘Plug It In’ whitepaper van The Evening Standard
Volgend artikelUniforme aansluitmodule moet aanleg laadinfrastructuur versnellen en vereenvoudigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in