woensdag, 7 december, 2022
Homee-Nieuwse-VideoWereldpremière van de Lightyear One: geen verrassing, wél een indrukwekkend verhaal

Wereldpremière van de Lightyear One: geen verrassing, wél een indrukwekkend verhaal

Het wordt wel eens gezegd dat Nederlanders graag tegen de stroom in gaan. De Lightyear One is daar een mooi voorbeeld van. Natuurlijk wisten we al dat er in Helmond een bijzondere auto met zonnecellen gebouwd wordt. In de online wereldpremière ligt men uit wat er allemaal voor nodig is geweest. Best indrukwekkend!

Het is een heel verhaal, en wie de inleiding niet wil volgen kan de eerste elf minuten overslaan. Daarna komt de uitleg van Koen van Ham, verantwoordelijk voor het design en ontwikkeling van de Lightyear One. Dan snap je pas echt goed wat een exceptionele auto de Lightyear One is, en dat die zonnepanelen daadwerkelijk van nut zijn. Een buitengewoon aerodynamische auto met een exceptionele efficiëntie en de modernste technologieën en materialen. Motoren met een hoog rendement, die in de wielen zijn gemonteerd om de verliezen te minimaliseren, een lichtgewicht carrosserie van gerecycled carbonfiber, ‘vegan’ materialen voor het interieur, en nog veel meer. Gewoon even kijken dus.

Eerste leveringen dit jaar

Inmiddels is de homologatie van de Lightyear One achter de rug en mag hij dus daadwerkelijk de openbare weg op. Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear, kondigt aan dat de testritten van de Lightyear de komende maanden plaats vinden, dat hij in het najaar in productie gaat en dat de eerste exemplaren nog dit jaar geleverd worden. Die zal dan trouwens Lightyear 0 heten. Ondertussen is de ontwikkeling van de Lightyear Two – het eerste volumemodel’- al in volle gang. Al met al een indrukwekkende prestatie van de Helmondse startup.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos