zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsWereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Wereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Hij was al aangekondigd en nu bevestigt Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, vor komend najaar ook de marktintroductie van de elektrische SUV. Waar de Polestar 2 op hetzelfde platform als de Volvo XC40 staat, zal de Polestar 3 het platform delen met de nieuwe generatie van de Volvo XC90.

  Orderboeken gaan dan ook open

  Niettemin zal de Polestar 3 wel een geheel eigen aandrijflijn krijgen. Polestar kondigt nu aan dat de wereldwijde première van de elektrische SUV cross-over is gepland voor oktober van dit jaar. In het kader van “als je iets doet, doe het dan meteen goed” kunnen geïnteresseerden de Polestar die dag ook meteen bestellen.

  Hoge verwachtingen

  Polestar verspreidde geen specifiek persbericht over de marktintroductie, het nieuws stond in de berichtgeving over verkoop- en financiële resultaten van Polestar over de eerste vier maanden van dit jaar. Daarin staat ook dat Polestar gelooft dat het door de lancering van de Polestar 3 flink kan groeien. Dit omdat de SUV-markt een van de hoogste groei- en margesegmenten van dit moment is.

  Polestar CEO Thomas Ingenlath: “Wij geloven dat onze toekomstige groei verder zal worden versneld door onze toetreding tot de lucratieve SUV-markt later dit jaar met de wereldpremière in oktober van de langverwachte elektrische performance SUV Polestar 3. Die zal worden geproduceerd in de VS en China, zal zich onderscheiden van ander SUV-aanbod en boost onze sterke groei traject om ons te nemen in onze volgende fase”.

  Sportiever en luxer dan de Volvo XC90

  De ambities liegen er dus niet om. Helaas weten we nog niet zo veel van de Polestar 3. Net als de huidige Polestar 2 zal hij verkrijgbaar met één of twee elektromotoren. Polestar wil de SUV boven de aangekondigde derde generatie van de Volvo XC90 positioneren. Beide SUV’s komen op hetzelfde platform te staan en worden in de Verenigde Staten gebouwd. Waar de Volvo net als nu ook met drie zitrijen zal worden aangeboden, zal dit bij de Polestar 3 niet het geval zijn. Deze krijgt een wat sportiever imago dan de Volvo en omdat het een (wat lagere) cross-over is, leent de carrosserie zich er ook niet echt voor.

  Verkoopresultaten

  We noemden de verkoopresultaten van Polestar al even. Het bedrijf meldt trots dat het in de eerste vier maanden van het jaar een recordaantal nieuwe voertuigen heeft afgeleverd. Men heeft in die manden wereldwijd ongeveer 13.600 voertuigen geleverd. Dat is dan het dubbele in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook is de orderportefeuille Polestar meer dan verdrievoudigd tot bijna 23.000 voertuigen. Van de 30 markten die Polestar eind volgend jaar wereldwijd wil bereiken, is men nu op 23 markten aanwezig.

  Polestar meldt een nieuw verkooprecord voor de eerste vier maanden van dit jaar. Vanwege lokale Covid-lockdowns moet Polestar zijn geplande doelen voor dit jaar wel bijstellen van 65.000 tot ongeveer 50.000 eenheden. Het bedrijf zal later dit jaar in een twee ploegendienst gaan draaien om de achterstand in te halen. Maar ook dat lagere doel is altijd nog een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen verkocht men wereldwijd 29.000 voertuigen, wat ook de doelstelling was.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos