Weer gratis laden bij de Tesla Superchargers

Wanneer je nu een nieuwe Tesla Model S of Model X bestelt, kun je weer gratis laden bij de Tesla Superchargers. Het lijkt erop dat Tesla hiermee de dalende verkoopcijfers van de duurdere modellen wil opkrikken.

Heel lang was “gratis” laden één van de verkoopargumenten voor de aanschaf van een Tesla. Met het toenemen van de verkoopcijfers, kwam aan het onbeperkt gratis laden een einde. De “vroege” Teslarijders werden door deze restrictie niet getroffen, maar een van de belangrijkste verkoopargumenten voor de aanschaf van een relatief dure elektrische auto was wel verdwenen.

Hoewel het tegen betaling van een flat fee gebruik maken van de Superchargers door Tesla met name was bedoeld voor het afleggen van lange afstanden, bleken veel Tesla rijders ook voor hun dagelijkse, relatief korte, afstanden veelvuldig gebruik te maken van de flat fee laadmogelijkheid. Gevolg, opstoppingen bij de laadstations.

Duurzaam en inefficiënt rij- en laadgedrag

De daadwerkelijke reden om te stoppen met flat-fee laden was natuurlijk de kosten, hoewel Elon Musk destijds aangaf dat een en ander niet duurzaam en inefficiënt rij- en laadgedrag in de hand werkte en Tesla eigenlijk al eerder hiermee had moeten stoppen. De hoeveelheid in Q2 2019 afgeleverde, goedkopere Model 3’s, laat zien dat zien dat er meer behoefte is aan goedkopere elektrische auto’s dan aan de dure premium modellen.

Op Twitter heeft Tesla inmiddels bevestigd dat het gratis Superchargen weer beschikbaar is voor de aanschaf de Model S en X. Daar staat tegenover dat de versies met standaard batterij niet meer beschikbaar zijn en de verkoopprijzen hierdoor aanzienlijk stijgen, hoewel de prijs van de dure uitvoering van de S en X in vergelijking met daarvoor wel weer goedkoper is.

Long Range wordt € 1000,- goedkoper

De Long Range-uitvoeringen worden duizend euro goedkoper: Voor de X moet je nu € 93.600 neertellen en voor de Model S € 87.800, zo blijkt uit de cataloguscijfers op Autowereld.com. De Performance-uitvoering bij Model S gaat van € 97.500 naar € 104.700 en van € 103.100 naar € 109.800 voor de Model X. Dat is dus inclusief de nu standaard Ludicrous-mode, die voorheen € 9.200 kostte.

In hoeverre of gratis laden de klant bij dergelijke prijzen kan verleiden toch tot aanschaf van een duurder Tesla model over te gaan, is de vraag en wagen wij te betwijfelen, zeker gezien de verwachte wijziging in de bijtellingspercentages vanaf januari 2020.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven