We Drive Solar en MyWheels gaan 300 deelauto’s bi-directioneel laden

We Drive Solar en MyWheels gaan deelauto’s bi-directioneel (ont)laden

Als er ergens duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan, dan is het wel in de wereld van e-mobiliteit. Daarom hebben We Drive Solar en MyWheels de handen ineengeslagen. Het doel is om deelauto’s niet alleen als vervoersmiddel in te zetten, maar ook als energiebron voor het elektriciteitsnet.

Samenwerking We Drive Solar en MyWheels

We Drive Solar is geen onbekende in de wereld van elektrisch rijden. Het bedrijf heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van bi-directionele laadtechnologie, waarmee elektrische auto’s niet alleen kunnen worden opgeladen, maar ook energie aan het net terug kunnen leveren. Autodeelplatform MyWheels zet zich al jaren in voor duurzame mobiliteit en ziet in deze samenwerking een kans om hun vloot van elektrische auto’s multifunctioneel in te zetten.

Meer dan 300 auto’s

Het concept van bi-directioneel (ont)laden is niet nieuw, maar de implementatie op deze schaal is dat wel. Meer dan 300 elektrische auto’s in Utrecht zullen worden uitgerust met de technologie om als ‘buurtbatterij’ te functioneren. Deze auto’s kunnen overtollige energie opslaan en terug leveren aan het net wanneer er een tekort is. Utrecht dient als proeftuin voor dit ambitieuze project, dat de potentie heeft om een nieuwe standaard te zetten in de wereld van elektrisch rijden en energieopslag.

We Drive Solar en MyWheels gaan deelauto’s bi-directioneel (ont)laden

Vehicle-to-Grid

De kern van dit project is de Vehicle-to-Grid (V2G) technologie. Deze technologie stelt elektrische auto’s in staat om als een soort energiebuffer te functioneren. Een principe dat door velen als ‘the next big thing’ wordt beschouwd. De bi-directionele laadpalen, ontwikkeld door We Drive Solar, maken het mogelijk om zowel energie te ontvangen als te leveren. Het is een complex samenspel van software en hardware, waarbij de laadpalen in directe verbinding staan met het elektriciteitsnet.

Voor een duurzamere toekomst

De samenwerking tussen We Drive Solar en MyWheels is niet alleen een technologische vooruitgang, maar ook een stap in de richting van een duurzamere toekomst. Dergelijke projecten, waarbij de beschikbare energiebronnen efficiënter worden gebruikt, hebben de potentie om een significante rol te spelen in de energietransitie. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn voor uitbreiding, opent dit project de deur voor toekomstige samenwerkingen en innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit en energieopslag.

Daardoor is het project van We Drive Solar en MyWheels een mooi voorbeeld van de manier waarop technologische innovatie en duurzaamheidsdoelen kunnen samenkomen om niet alleen het vervoer, maar ook de energievoorziening van de toekomst vorm te geven. Een tastbare stap in een lange reis naar een duurzamere en efficiëntere wereld.

Vorig artikelMercedes-Benz GenH2 truck haalt ruim 1000 kilometer op een tank waterstof
Volgend artikelDeel jij ook jouw laadervaringen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in