Renault bedrijfswagens op waterstof

Waterstofaandrijving voor Renault bedrijfswagens

Met de Kangoo ZE Hydrogen en de Master ZE Hydrogen brengt Renault twee nieuwe elektrische varianten van deze bekende bedrijfsvoertuigen op de markt. Ze worden aangedreven door elektriciteit en waterstof.

Actieradius aanzienlijk groter

Beide voertuigen zijn voorzien van brandstofcellen, die met de genoemde waterstof worden gevoed. Ze gaan automatisch in actie om de accu’s op te laden of het laadniveau te handhaven zodra de accu’s 80 procent van hun maximale capaciteit hebben bereikt. De actieradius van de Master ZE-waterstof neemt hierdoor toe van 120 kilometer in de WLTP-testcyclus tot 350 kilometer. De Kangoo ZE Hydrogen kan door het gebruik van de brandstofcellen in plaats van 230 kilometer nu 370 kilometer afleggen. Zelfs bij koud weer is het bereik slechts licht gereduceerd. Dit komt doordat de buitentemperatuur geen enkele invloed op de reactie in de brandstofcel heeft. Verder wordt de restwarmte van de brandstofcel gebruikt om de temperatuur van de accu op een optimaal niveau te houden en om de cabine te verwarmen.

Hydrogen-pakket

Het Hydrogen-pakket voor de waterstofaandrijving omvat een brandstofcel van 14 pk. Daarnaast heeft de Kangoo ZE Hydrogen één waterstoftank en de Master ZE Hydrogen twee waterstoftanks. De waterstoftank van de Master heeft een druk tot 700 bar, bij de Kangoo kunnen klanten kiezen tussen een 350-bar of 700-bar tank. Het vullen van de waterstoftanks duurt maar tien minuten. Er kan in vijf minuten al voldoende waterstof worden getankt voor een bereik van 150 kilometer. Beide voertuigen hebben een accupakket van 33 kWh. De brandstofcel van de Kangoo ZE Hydrogen levert tot 29,7 kWh extra energie aan de accu. Bij de Master ZE Hydrogen draagt de brandstofcel 56 kWh extra energie bij aan de accucapaciteit.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven