donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVW ID.X: een ID.3 met 4x4, extra power én een driftmodus

  VW ID.X: een ID.3 met 4×4, extra power én een driftmodus

  Ralf Brandstätter, CEO van Volkswagen, stelde op zijn persoonlijke Linkedin-account een verrassende nieuwe conceptauto voor. Die Volkswagen ID.X kun je beschouwen als een krachtigere, sportievere versie van de bekende ID.3. Hij is onder anderen voorzien van een speciale driftmodus.

  De vrijgegeven foto’s laten natuurlijk weinig over de techniek zien maar qua uiterlijk is het wel een behoorlijke verbetering. De normale VW ID.3 is niet echt de meest dynamische hatchback om te zien maar de grote lichtmetalen wielen, opvallende groene accenten en matgrijze kleur geven de ID.X wel wat extra.

  Vierwielaandijving

  Het meest opvallende kun je ook niet zien en dat bevindt zich tussen de wielen. De ID.X is namelijk uitgerust met de vierwielaandrijving van de ID.4 GTX. En dat terwijl de huidige ID.3 helemaal niet met vierwielaandrijving leverbaar is. Volkswagen vertelde ooit dat de ID.3 geen vierwielaandrijving zou kunnen krijgen omdat dat niet zou passen. Later vertelde Frank Welsch, toen hij nog de ontwikkelingsafdeling van Volkswagen leidde, dat het wel mogelijk zou zijn. Hij voegde er echter aan toe dat het niet waarschijnlijk zou zijn dat de eerste generatie van de ID.3 vierwielaandrijving zou krijgen. Het is niet duidelijk in hoeverre men met het hier getoonde model concessies aan de binnenruimte of accucapaciteit heeft moeten doen om de benodigde extra ruimte te creëren.

  Veel meer vermogen

  Daarnaast heeft de ID.X ook een veel groter vermogen. De 329 pk is zelfs 27 pk meer dan de VW ID.4 GTX. Brandstätter vermeldt ook dat de conceptcar 200 kilo lichter is dan de normale ID 3. Men maakte niet bekend over de manier waarop men die gewichtsbesparing heeft kunnen bereiken.

  Aan de hand van een testrit onthulde Brandstätter dat de ID.X vanuit stilstand in 5,3 seconden naar de 100 km/u accelereert. Ook is de ID.X voorzien van een speciale Drift-modus, net zoals nieuwe VW Golf R heeft.

  Studiemodel

  Volgens Brandstätter is de ID.X niet voor productie bestemd. Het is puur een studiemodel, waarbij Volkswagen wel “veel ideeën” uit het project zal overnemen. Hij vertelde dat de ID X tot stand kwam omdat de ingenieurs, die aan de ID 4 GTX hebben gewerkt, merkten “hoe leuk het is om elektrische auto’s met hoge prestaties te ontwikkelen, en dus hebben we hen gewoon hun gang laten gaan”.

  R-versie

  Wie daadwerkelijk een hele snelle VW ID.3 wil kopen, moet nog even geduld hebben. De R-divisie van Volkswagen heeft plannen voor een R-versie van de ID.3, welke naar verwachting in 2024 op de markt komt. Die zal aanzienlijk meer vermogen dan de normale ID.3 krijgen, en natuurlijk ook vierwielaandrijving.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos