VVD-Kamerlid Dijkstra: ‘boete voor stranden met lege tank moet naar 1.500 euro’

VVD-Kamerlid Remco Dijkstra wil dat automobilisten die met een lege tank of accu stranden langs de snelweg een bekeuring krijgen van maar liefst 1.500 euro.

Dijkstra vindt het niet meer van deze tijd dat een lege tank of accu als een noodgeval wordt gezien. Volgens hem is vrijwel iedere auto tegenwoordig voorzien van diverse waarschuwingslampjes en digitale brandstofmeters. Wanneer je toch strandt, is dat volgens Dijkstra het gevolg van nalatigheid.

De wens van Dijkstra is opvallend, omdat automobilisten die zonder brandstof stil komen te staan op de vluchtstrook sinds vorig jaar geen bekeuring meer krijgen. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde namelijk dat het stilvallen door brandstofgebrek een ’noodgeval’ is. Tot die tijd bedroeg de boete nog 230 euro.

Dijkstra wil dat ministers Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Grapperhaus van Justitie en Veiligheid de wetgeving gaan aanpassen. Ook wil Dijkstra dat niet alleen auto’s op benzine, diesel en lpg worden beboet, maar tevens volledig elektrische auto’s.

Dijkstra zegt in een telefonische toelichting dat het geen fractievoorstel betreft. ,,Het ging mij er om dat we goed kijken naar de overlast die mensen veroorzaken en de gevaarzetting op de weg.’’

Bron: AD.nl/auto

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven