woensdag, 7 december, 2022
Homee-NieuwsVredestein Quatrac Pro EV: de eerste All Season band voor EV’s

Vredestein Quatrac Pro EV: de eerste All Season band voor EV’s

Vanaf medio december komt de eerste speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde ‘All Season’ band op de markt. De nieuwe Vredestein Quatrac Pro EV, geschikt voor zowel volledig elektrische voertuigen als hybrides, combineert naar verluidt een groter rijbereik met een superieure grip en tractie in alle omstandigheden.

‘Superieure grip’ en ‘lagere rolweerstand’

Producent Appolo Tyres heeft de nieuwe EV-band vergeleken met het huidige assortiment Vredestein Quatrac bande. Men claimt dat uit de computersimulaties en het testprogramma blijkt dat de nieuwe EV-band een superieure grip biedt terwijl de lagere rolweerstand en lichtere constructie een grotere actieradius mogelijk maakt. Ook wordt het milieu minder belast, rijdt de band stiller en comfortabeler en heeft hij een kortere remweg. De 3PMS-gecertificeerde band mag dan ook het ‘Three Peak Mountain Snowflake’ symbool op de zijwand dragen, de bevestiging dat de band voor winterse omstandigheden geschikt is.

Aangepast voor gebruik door EV’s

Men gebruikt voor de Vredestein Quatrac Pro EV een geoptimaliseerd mengsel van polymeren van de vierde generatie en ‘slimme’ silica in het loopvlak. Dat moet de grip op nat wegdek maximaliseren en tegelijkertijd een lage rolweerstand bieden. De constructie van de band mede dankzij de dunnere zijwanden, de lagere apex en het lichtere gordelmateriaal aanzienlijk lichter. Dit moet bijdragen aan een lager energieverbruik tijdens het gebruik. Speciaal voor EV’s heeft de band overlangse groeven met steilere flanken, zodat de band hogere bochtbelastingen aankan. Om de handling op droog en nat wegdek door vervorming van de band te verbeteren, is de buitenschouder breder dan de binnenschouder. Dit moet de vervorming van de band reduceren.

Niet onbelangrijk is ook het feit dat er tijdens de productie van de band  – die in Enschede en het Hongaarse Gyongyoshalasz plaats zal vinden – minder CO2 vrijkomt.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos