woensdag, 28 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVoyah komt mogelijk ook naar Europa en de VS

  Voyah komt mogelijk ook naar Europa en de VS

  Het Chinese staatsbedrijf Dongfeng presenteerde eind vorig jaar het eerste model van haar nieuwe ‘premium elektrische merk’ Voyah. Deze nieuwe Free is zojuist in productie gegaan. Dit model zal men – en het is voor het eerst dat een Chinees staatsbedrijf dit doet – ook op ‘overzeese’ markten aan gaan bieden.

  Dit nieuws kondigde Lu Fang, CEO van Voyah, vorige week als volgt aan: “Terwijl we de binnenlandse markt exploiteren, is Voyah bezig met een ultieme krachtsinspanning om de enorme wereldwijde markt van ‘nieuwe energie voertuigen’ (NEV’s) te betreden, met als doel om een van de leiders in het premium elektrische voertuig segment te worden”.

  Premium EV-merk

  Dongfeng onthulde Voyah een jaar geleden als een standalone premium EV-merk. Vervolgens gebeurde er iets wat ze alleen in China kunnen: het kostte Voyah slechts 100 dagen om zijn eerste ‘body-in-white’ (de eerste geassembleerde carrosserie) van de assemblagelijn te laten rollen. In december vorig jaar kondigde Voyah zijn eerste productiemodel aan, de Free. Dat model is gepositioneerd is als een full-size intelligente elektrische SUV. Dit model lanceerde Voyah een maand geleden op de Chinese markt in twee varianten. Daar kan men kiezen uit een volledig elektrisch model en een range-extended EV. De eerste eenheden van de Free rolden op 30 juni van de productielijn en worden dit najaar aan de Chinese consumenten geleverd.

  Zelfstandig bedrijf, wereldwijd opererend

  Vlak daarvoor richtte Dongfeng Motor een onafhankelijk bedrijf op voor zijn premium merk, Voyah Auto Technology Co.,Ltd. Genaamd. Dat betekende dus dat Voyah onafhankelijk zal gaan opereren. En amper een week daarna kondigde men aan dat Voyah zijn intrede zal doen op overzeese markten. Dat is dan het eerste door de Chinese staatsonderneming gesteunde ‘NEV-merk’ dat zich buiten China begeeft.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Onder de loep: de Hankook Ventus iON, een specifiek voor EV’s ontwikkelde autoband

  Blijft vreemd: er rijden inmiddels zo’n tien miljoen elektrische auto’s in de wereld, maar een band die precies voor dat type auto is ontwikkeld ontbreekt. Of ontbrak, moeten we zeggen. De iON van Hankook heeft wel de specifieke kenmerken die horen bij een EV.

  e-Videos