Voormalig vice-president van Tesla ingelijfd bij The Mobility House

Diarmuid O’Connell, voormalig vice-president van bedrijfsontwikkeling voor Tesla, is toegetreden tot het bestuur van The Mobility House. O’Connell gaat ondersteuning bieden aan de automobielsector en zou met name de strategische groei in de VS moeten bevorderen.

O’Connell heeft Tesla in september 2017 verlaten. In die periode kampte Tesla met enorme productie problemen in de aanloop naar de Model-3-productie. O’Connell was sinds 2006 bij Tesla en was tot zijn vertrek met 11 jaar een van de langst werkzame leidinggevenden van het bedrijf. Redenen voor het vertrek werden destijds niet genoemd.

Ook in Tesla-tijd al contact

Toen hij nog voor Tesla werkte had O’Connell ook al contact met The Mobility House (TMH). Het bedrijf dat gespecialiseerd is in advies op het gebied laadmogelijkheden en laadinfra, werkte in 2012 samen met Tesla, toen de Californiërs hun Supercharger-netwerk in Europa introduceerden.

Bij zijn nieuwe werkgever zal O’Connell’s zijn expertise op het gebied van elektromobiliteit en het vermarkten van EV’s inzetten om het bedrijf te helpen “de competenties op het gebied van de automotive te versterken”. Hoewel het niet exact zo wordt medegedeeld, zal O’Connell met zijn Amerikaanse focus waarschijnlijk werken vanaf de TMH-vestiging in Sunnyvale, Californië.

Bijdrager aan belangrijkste deals van Tesla

The Mobility House spreekt in de aankondiging in de aankondiging van het nieuwe bestuurslid vol lof over O’Connell. “Als expert in de hightech-industrie van Silicon Valley heeft hij Tesla op weg geholpen van startup naar wereldspeler op het gebied van ontwikkeling van elektrische voertuigen en laadinfra. Hij speelde een sleutelrol in de belangrijkste deals die de automaker de afgelopen jaren heeft gesloten, van de aankoop van de fabriek in Californië tot de bouw van een gigantische batterijfabriek in Nevada. ”

O’Connell zelf is ook erg positief in zijn uitingen. “Ik zie een groot potentieel in de visie van het bedrijf om voertuigen in het elektriciteitsnet te integreren en de positie van het bedrijf te versterken in een markt waar de energie- en auto-industrie in de toekomst naadloos op elkaar aan zullen sluiten”, zegt O’Connell. De “diepgaande technologische expertise van The Mobility House” heeft hem er ook van overtuigd “om persoonlijk te investeren”. Hoe groot het aandeel van O’Connell in TMH bedraagt, is niet bekend gemaakt.

 

 

Vorig artikelE-bestelbus in de stijl van de legendarische Morris J-Type
Volgend artikelBatterijsysteemfabrikant Microvast komt ook richting Berlijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in