Elektrische Volvo XC40 P8 Recharge

Volvo XC 40 P8 Recharge onthuld

De Volvo XC40 P8 Recharge is de eerste volledig elektrische Volvo. De naam Recharge wordt de nieuwe algemene benaming voor alle oplaadbare Volvo-modellen. De elektrische XC40 moet het succes van deze populaire SUV nog verder vergroten.

Actieradius en prestaties

Het eerste waar bij een geëlektrificeerd model naar wordt gekeken is de actieradius. Dat doen wij dus ook maar: de Volvo XC40 P8 Recharge heeft een 78 kWh accupakket in de vloer. Hiermee kan de XC40 Recharge een afstand van maximaal 430 km (WLTP) overbruggen. Laden kan met 11 kW AC. Uiteraard kun je de accu ook aan de snellader opladen. Dat kan met 150 kW. Er zijn 40 minuten nodig om de accu tot 80% van zijn capaciteit op te laden. Volvo levert de XC40 P8 Recharge met vierwielaandrijving en aparte elektromotoren voor de voor- en achteras. Samen leveren die motoren een vermogen van 300 kW/408 pk. Hiermee kan de XC40 P8 Recharge in 4,9 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u terwijl de topsnelheid 180 km/uur bedraagt. Opvallend is dat de elektrische XC40 ook een caravan kan trekken, het maximale trekgewicht is 1500 kilo.

Android

De Volvo XC40 Recharge is niet alleen de eerste elektrische auto van de Zweedse autofabrikant, het is ook de eerste Volvo met een infotainmentsysteem dat is gebaseerd op het Android-besturingssysteem van Google. Daarnaast is de XC40 Recharge ook de eerste Volvo zijn die over-the-air updates zal krijgen.

Toekomst is elektrisch

Håkan Samuelsson, voorzitter van de raad van bestuur Volvo, vertelt bij de onthulling van de XC 40 P8 Recharge dat Volvo nog veel meer elektrische modellen gaat ontwikkelen: “We hebben dit al meerdere keren gezegd: bij Volvo Cars is de toekomst elektrisch. Vandaag zetten we een belangrijke nieuwe stap in deze richting met de introductie van onze volledig elektrische XC40 en de Recharge-lijn.”

Geen specifiek e-platform

Volvo wil geen specifiek e-platform ontwikkelen, omdat men dit geen goede strategie vindt. In plaats daarvan vindt men het “veel logischer om te zeggen dat het een aandrijvingsvariant is die in de loop van de tijd het merendeel van de verkochte voertuigen zal uitmaken.” Dit kan alleen worden bereikt als elektrische auto’s niet langer als een apart deel van het modellenpalet worden beschouwd, maar een vast onderdeel worden. Verder wil Volvo de komende vijf jaar ieder jaar een nieuw volledig elektrisch model presenteren. In 2025 moeten de helft van de verkopen van Volvo volledig elektrische voertuigen zijn.

Volvo wil klanten naar alternatieve aandrijflijnen sturen

De Zweedse autofabrikant wil haar klanten graag naar volledig elektrische modellen sturen. Vanaf begin 2020 zullen klanten die de Volvo-website bezoeken, eerst gevraagd worden of ze een Volvo Recharge willen of niet. Om het elektrisch rijden verder te bevorderen, zal bij elke plug-in hybride Volvo Recharge-model gedurende één jaar gratis elektriciteit worden geleverd. Dit zal worden gedaan door middel van een terugbetaling van de gemiddelde elektriciteitskosten over die periode.

Prijs en levertijd

De consumentenprijs van de Volvo XC40 Recharge komt net onder de 60.000 euro te liggen en hij kan vanaf begin 2020 worden besteld. De eerste leveringen worden in de zomer van 2020 verwacht. Volvo wil in 20121 ook nog een goedkopere variant onder de naam XC40 P4 Recharge introduceren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven