Zware elektrische trucks Volvo

Volvo Trucks biedt volgend jaar compleet gamma zware elektrische vrachtwagens aan

De volledig elektrische versies van Volvo’s heavy-duty trucks kunnen volgend jaar besteld worden. Volvo Trucks heeft dan een compleet gamma elektrische aandrijflijnen beschikbaar. Op dit moment test worden de elektrische heavy-duty trucks van Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX getest.

Productie start in 2022

De truck zijn bedoeld voor regionaal vervoer en bouwverkeer in en rond de Europese steden. De vrachtwagens zullen een bruto combinatiegewicht hebben van maximaal 44 ton. Afhankelijk van de accuconfiguratie loopt de actieradius op tot 300 kilometer. De verkoop begint dus volgend jaar, maar de serieproductie begint pas in 2022. Vanaf 2021 start Volvo Trucks actief met de verkoop van een compleet assortiment elektrische trucks voor distributie, afvalverwerking, regionaal vervoer en bouwverkeer.

“Door het aantal zware elektrische trucks snel te verhogen, willen wij onze klanten helpen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Wij zijn vastbesloten om de industrie naar een duurzame toekomst te blijven leiden,” zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Vorig jaar startte Volvo Trucks al de productie van de middelzware Volvo FL Electric en Volvo FE Electric. Deze elektrische vrachtwagens zijn bestemd voor stadsdistributie en afvalverwerking, voornamelijk in Europa.

Zware elektrische truck opladen Volvo

Ook met brandstofcellen

Er zullen volgens Volvo dot decennium ook elektrische voertuigen voor veeleisende vervoerstaken en lange afstanden volgen. Dit zullen zowel normale elektrische trucks zijn terwijl voor de langere afstanden trucks met brandstofcellen beschikbaar zijn. Volvo Trucks wil in de tweede helft van dit decennium beginnen met de verkoop van elektrische trucks met brandstofcellen. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld om in 2040 een geheel fossielvrij productassortiment te hebben.

“Om de impact van het transport op het klimaat te verminderen, moeten we snel de overstap maken van fossiele brandstoffen naar alternatieven zoals elektriciteit. Maar de voorwaarden voor deze verschuiving, en dus ook het tempo van de overgang, verschillen enorm tussen de verschillende vervoerders en markten, afhankelijk van vele variabelen zoals financiële stimulansen, toegang tot de laadinfrastructuur en het soort transport”, legt Roger Alm uit.

Gefaseerd overschakelen naar elektrisch

Om diezelfde reden zullen de meeste transportbedrijven gefaseerd overschakelen op elektrische vrachtwagens. In de praktijk zullen veel van hen tijdens een overgangsperiode een gemengd wagenpark hebben dat op verschillende brandstoffen rijdt. Vervoerders kunnen daarom kiezen om meerdere Volvo trucks van hetzelfde model te kopen. Het enige verschil is dan dat sommige trucks elektrisch zijn terwijl andere op gas of diesel rijden. Volvo Trucks wil de overgang naar duurzamer vervoer bij de transportbedrijven zo soepel mogelijk laten verlopen, zodat zij zich kunnen gaan aanpassen.

Overgang vergemakkelijken

“Onze primaire taak is het vergemakkelijken van de overgang naar geëlektrificeerde voertuigen. Dit doen we door het aanbieden van holistische oplossingen die bestaan uit routeplanning, correct geconfigureerdede voertuigen, oplaadapparatuur, financiering en diensten”, zegt Roger Alm.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven