Volvo 7900 Electric Articulated

Volvo presenteert elektrische gelede bus

Nog even en de hele basisschool kan met de elektrische bus op schoolreisje. Volvo Bus introduceert namelijk de 7900, een volledig elektrische gelede bus met een capaciteit van maar liefst 150 zitplaatsen. Het Zweedse bedrijf had al plug-in hybride en normale hybride bussen in het programma. Nu beschikt Volvo Bus in de vorm van de Volvo 7900 Electric Articulated ook over een serie volledig elektrische bussen.

De Volvo 7900 werd gepresenteerd op de UITP Global Transport Summit, de openbaar vervoerbeurs die dit jaar van 9 tot 12 juni in Stockholm wordt gehouden. In oktober zal de Volvo 7900 Electric Articulated ook op Busworld in Brussel worden gepresenteerd. De nieuwe gelede bus is gebaseerd op de prototypes die sinds juni 2018 uitgebreid zijn getest op de veelgebruikte lijn 16 in Göteborg, Zweden. De twee conceptbussen hebben daar zo’n 4.500 uur gereden en meer dan 62.000 kilometer afgelegd. De uptime was tot nu toe uitstekend.

Twee lengtes

De Volvo 7900 Electric Articulated zal verkrijgbaar zijn in twee lengtes: 18 en 18,7 meter. Hij is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van capaciteit, comfort en de meest diverse verkeerssituaties. De accu’s worden overdag opgeladen via snellaadstations langs het traject. Daarnaast worden ze ook ’s nachts met behulp van CCS-laders opgeladen in het depot.

Zero Cities

Elektrische bussen zijn een hoeksteen van de volgende generatie openbaar vervoer, vertelde Håkan Agnevall, voorzitter van Volvo Buses. “De overgang naar duurzaam openbaar vervoer vindt plaats in steden over de hele wereld. Met stille, emissievrije elektrische bussen die zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen kunnen we steden helpen bij het oplossen van de problemen met emissies, lawaai, files en verkeersongelukken om zo te komen tot wat we Zero Cities noemen. In deze context is onze nieuwe elektrische gelede bus met hoge capaciteit een zeer belangrijk instrument”, aldus Håkan Agnevall.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven