maandag, 26 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsVolvo presenteert de C40 Recharge

  Volvo presenteert de C40 Recharge

  Volvo presenteerde vandaag zijn tweede elektrische model, de C40 Recharge. Maar eigenlijk is het ook de eerste volledig elektrische Volvo. Want, in tegenstelling tot de andere Volvo-modellen, zal Volvo de C40 uitsluitend met een elektrische ‘Recharge’ aandrijflijn aanbieden.

  We kunnen de C40 Recharge min of meer beschouwen als een opvolger van de V40. Daarvan was ook al een tijdje bekend dat daar geen rechtstreekse opvolger van zou komen. De Volvo XC40 P8 Recharge was slechts een voorzichtig begin. Met de C40 Recharge wil Volvo de concurrentie aangaan met de bijvoorbeeld de Tesla Model 3. Daarbij heeft het bedrijf in de vorm van de Polestar 2 ook nog de nodige concurrentie uit de eigen gelederen. De verkoop van de C40 Recharge gaat in mei van start. De productie begint dit najaar in de Volvo-fabriek in het Belgische Gent.

  Online verkoop

  Volvo gaat hem overigens alleen online verkopen. Die online verkoop van elektrische voertuigen is een van de twee doelstellingen voor de lange termijn van de Zweedse autofabrikant. Men wil dat tegen 2025 de helft van de verkopen online gebeurt. De andere doelstelling, waarmee het bedrijf vorige week naar buiten kwam, is het feit dat Volvo vanaf 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s wil verkopen.

  Volvo C40 Recharge

  Design

  De C40 Recharge heeft een slanker design dan de XC40 Recharge. Hij is dan ook bijna 7 centimeter lager. Verder komen de afmetingen van de nieuwe elektrische cross-over nagenoeg overeen met de XC40. Hij is 443 cm lang, 204 cm breed en 158 cm hoog. Uiteraard delen beide modellen wel het CMA-platform, waar ook de Polestar 2 en de Lynk & Co modellen op staan.

  Aan de achterzijde zien we dat de C40 Recharge beduidend andere LED-achterlichten dan zijn SUV-broertje heeft. Uiteraard heeft de nieuwe C40 ook LED-koplampen. Dankzij de moderne pixel-technologie kunnen volgens Volvo specifieke pixels kunnen worden gedimd. Daardoor worden tegenliggers minder verblind zonder dat dit ten koste gaat van de benodigde lichtopbrengst gaat.

  Doordat de C40 alleen als elektrische auto op de markt komt, had Volvo meer vrijheid bij het ontwerp van de nieuwe cross-over. “De C40 Recharge vertegenwoordigt de toekomst van Volvo en laat zien waar we naartoe gaan”, verklaarde Chief Technology Officer Henrik Green. “Hij heeft nog steeds veel van de praktische eigenschappen van de XC40, maar het is meer een auto voor individualisten dan een praktische gezinsauto.”

  Prestaties

  Qua prestaties is de nieuwe C40 Recharge nagenoeg identiek aan zijn SUV-broertje. Ze hebben beiden een 78 kWh-accupakket waarmee een actieradius van 418 km mogelijk is. De 300 kW elektromotor heeft een koppel van 660 Nm waarmee de nieuwe Volvo C40 in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid van 180 km/u haalt. Net als de Polestar 2 kan hij ook een redelijk grote aanhanger trekken, het trekgewicht bedraagt 1.500 kilo.

  Laden

  Ook qua laden zijn er geen verschillen met de XC40 Recharge P8. Als je hem bij een snellaadstation wilt opladen, dan kan dat met 150 kW. Daarmee is de accu in 40 minuten weer op 80 procent van zijn capaciteit. Het ‘normale’ AC-laden kan met 11 kW, daarmee duurt het zo’n 8 uur om de accu volledig op te laden.

  Volvo C40 Recharge infotainment

  Infotainment

  Natuurlijk heeft Volvo de C40 ook uitgerust met het op Android gebaseerde infotainmentsysteem dat Volvo samen met Google heeft ontwikkeld. Het pakket omvat navigatie met Google Maps, spraakherkenning met Google Assistant. Er is toegang tot de Google Play Store dus je kunt ook andere apps installeren. De software van de C40 kan up-to-date worden gehouden via over-the-air updates.

  Gent steeds meer ‘elektrisch’

  Vorig jaar produceerde de autofabrikant 194.890 auto’s in Gent, waaronder 6.604 full-electric XC40 Recharge-modellen en 36.905 plug-in hybride versies van de SUV, aldus cijfers van het bedrijf. De XC40’s en V60 met verbrandingsmotor namen de rest van de productie voor hun rekening. Volvo schat dat de productie van volledig elektrische auto’s in Gent tussen vorig jaar en 2022 zal verdrievoudigen. Tegen die tijd zullen de volledig elektrische modellen goed zijn voor ongeveer 60 procent van de totale capaciteit van de fabriek.

  Volvo Recharge

  Vorig jaar was de Recharge-lijn, die naast volledig elektrische modellen ook plug-in hybride auto’s omvat, goed voor 17 procent van het wereldwijde productievolume van Volvo. In de tweede helft van vorig jaar was dat percentage gestegen tot 19 procent. Volvo’s CEO Hakan Samuelsson is daarom optimistisch, hij gaat er vanuit dat de Recharge-lijn dit jaar een kwart van de wereldwijde omzet van het bedrijf uit zal maken. Hij zou best eens gelijk kunnen krijgen, in januari waren ze al goed voor 23 procent.

  Volvo C40 Recharge

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Xpeng G9: dit zijn de specificaties en geschatte prijzen

  De G9 is het nieuwste model van Xpeng, en alweer het vierde model van deze nog jonge Chinese autofabrikant. Eerder bracht Xpeng al de G3 SUV en de sedans P7 en P5 op de markt. Afgelopen zomer doken er al wat foto’s van de Xpeng G9 op. Nu zijn er ook de nodige specificaties bekend en kunnen we een inschatting van de prijzen maken.

  e-Videos