Volvo lanceert nog dit jaar een volledig elektrische XC40

Volvo heeft net de Europese variant van de XC40 T5 Twin Engine geïntroduceerd. De plug-in hybride krijgt later dit jaar al gezelschap van een volledig elektrische versie van de populaire Zweedse SUV. De marktintroductie volgt begin 2020.

De XC40 was in China al leverbaar als plug-in hybride. Het model – de T5 Twin Engine – is sinds kort ook in Nederland te bestellen. Zijn aandrijflijn combineert een driecilinder turbomotor met een elektromotor voor een systeemvermogen van 247 pk. Er komt op termijn ook nog een minder sterke XC40 T4 Twin Engine.

Polestar 2

In 2020 – ongeveer gelijktijdig met de elektrische XC40 – komt ook de Polestar 2 op de markt. Die staat eveneens op Volvo’s modulaire CMA-platform en is er in eerste instantie alleen met een 78 kWh-accu en twee elektromotoren (408 pk en 660 Nm). De 59.900 euro kostende Polestar 2 zou daarmee een actieradius van 500 kilometer moeten kunnen halen. Later volgt een goedkopere versie met een lagere actieradius.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven