maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsVolvo komt met update XC40 én instapmodel C40

  Volvo komt met update XC40 én instapmodel C40

  De Volvo XC40 is een ongekend populaire SUV geworden. Na de ‘normale’ en ‘hybride’ versies kwam er ook een elektrische ‘Recharge’ én een Coupé- variant en ook die vonden al snel hun weg naar de klant.  Er komt nu een update van de XC40 uit, alsmede een goedkoper instapmodel van de C40.

  Instapmodel C40

  En zo heeft Volvo, net zoals het al eerder deed met de XC40, een instapmodel van de C40 Recharge uitgebracht. Uiteraard moeten kopers van die goedkopere Volvo C40 Recharge Pure Electric wel een concessie doen. Want deze versie heeft namelijk voorwielaandrijving in plaats van vierwielaandrijving. Dat zal voor veel mensen niet zo’n bezwaar zijn. Er is namelijk nog steeds meer dan voldoende vermogen voorhanden.

  Instapmodel Volvo C40

  Oorspronkelijk was de Volvo C40 alleen met een vermogen van 300 kW verkrijgbaar. De betaalbaardere variant heeft 170 kW waardoor hij nog steeds heel behoorlijke prestaties biedt. Hij kan in 7,4 seconden naar de 100 km/u accelereren en heeft net als de krachtigere versie een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u.

  Het accupakket van 69 kWh geeft hem een WLTP-actieradius van maximaal 423 kilometer. Bij een DC-snellaadstation kun je de accu in ongeveer een half uur van tien tot 80 procent opladen. Omdat het instapmodel maar liefst zo’n 4.000 euro goedkoper zal zijn, zullen veel mensen deze iets minder indrukwekkende prestaties gauw voor lief nemen.

  Volvo XC40 Recharge Update

  Wijzigingen XC40

  Maar Volvo voert ook enkele wijzigingen aan de XC40 Recharge door. Die zagen we met de komst van de C40 Recharge eigenlijk al een beetje aankomen. Zo heeft Volvo het front van de XC40 Recharge gewijzigd. De auto heeft andere LED-koplampen gekregen en ook de gesloten grille is veranderd. Robin Page, verantwoordelijk voor het design bij Volvo: “Nu we steeds meer een volledig elektrisch bedrijf worden, verandert ook onze designtaal. We evolueren het kenmerkende uiterlijk van de volledig elektrische Volvo XC40 en creëren een moderner gezicht met een slankere voorkant en een nog meer geïntegreerde grille.”

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos