woensdag, 7 december, 2022
Homee-NieuwsVolvo is begonnen met de serieproductie van de C40 Recharge

Volvo is begonnen met de serieproductie van de C40 Recharge

De productie van de eerste Volvo die uitsluitend met een elektrische aandrijflijn verkrijgbaar is, is deze week begonnen. Volvo Cars startte in Gent namelijk met de productie van de C40 Recharge, de eerder dit jaar geïntroduceerde elektrische coupé of cross-over variant van de XC40 Recharge.

De Volvo C40 Recharge komt uit dezelfde fabriek waar ook de XC40 Recharge wordt gebouwd. Volvo lanceerde de C40 Recharge in maart dit jaar. Hoewel Volvo de C40 als een op zichzelf staand model profileert, is het in feite een coupé of cross-over (daar zijn de meningen over verdeeld) variant van de populaire XC40 Recharge SUV.

Volvo C40 Recharge en XC40 Recharge

Bijna gelijk aan de XC40 Recharge

Maar er zijn behalve het uiterlijk ook andere verschillen tussen de twee modellen. Ten eerste biedt Volvo de C40 Recharge namelijk ook in een abonnementsvorm aan. Daarnaast is de C40 Recharge tot nu toe alleen leverbaar met vierwielaandrijving. Volvo biedt de XC40 Recharge inmiddels ook aan in een versie met voorwielaandrijving. De C40 Recharge heeft twee elektromotoren van 150 kW, die ieder dus een as aandrijven, en een 75 kWh accupakket. De actieradius met dat accupakket bedraagt een verdienstelijke 440 kilometer.

Javier Varela, Senior Vice President, Industrial Operations and Quality bij Volvo Cars: “De Volvo C40 Recharge vertegenwoordigt onze toekomst. Onze productieactiviteiten en de nauwe samenwerking met onze leveranciers zijn voor ons van cruciaal belang om onze doelstellingen op het gebied van elektrificatie en koolstofneutraliteit te verwezenlijken.”

Volvo-fabriek productie Gent België

Productiecapaciteit in Gent wordt vergroot

De fabriek in het Belgische Gent is een van de grootste vestigingen van Volvo. Hier bouwt Volvo behalve de C40 Recharge ook de V60 alsmede alle XC40-modellen. De C40 en XC40 staan op het CMA-platform, de V60 heeft het grotere SPA-platform als basis.

In het streven om in 2030 een volledig elektrisch merk te zijn, gaat Volvo de productiecapaciteit in Gent verhogen naar 135.000 eenheden per jaar. Volvo verwacht dat volgend jaar al meer dan de helft van alle in Gent geproduceerde voertuigen een volledig elektrische aandrijflijn zal hebben. De Zweedse autofabrikant heeft in Gent ook een assemblagefabriek voor de accupakketten opgezet.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos