zaterdag, 10 juni, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsVolvo heeft waarschijnlijk ook een kleine elektrische SUV in de planning

  Volvo heeft waarschijnlijk ook een kleine elektrische SUV in de planning

  Deze maand is de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische Volvo, in productie gegaan. De eerste leveringen mogen we eind dit jaar verwachten. Er komen uiteraard nog meer elektrische Volvo’s. Er zijn nu ook geruchten over een kleinere elektrische Volvo, die dan mogelijk XC20 heet en het SEA van Geely als basis krijgt.

  In een interview met AutoExpress legt Volvo’s CEO Håkan Samuelsson uit dat er ook een SUV onder de XC40 is gepland. Dit model gaat mogelijk XC20 en is gebaseerd op het nieuwe elektrische SEA-platform (Sustainable Experience Architecture) van moederbedrijf Geely.

  “We gaan SEA ook gebruiken,” zei Samuelsson. “We zullen het gebruiken voor een kleinere auto, wat ik erg praktisch en slim vind omdat dat ons een zeer competitieve kostenstructuur geeft voor een kleinere auto.“

  Elektrische stads-SUV

  Helaas liet Samuelsson niets concreets los over de serie die onder de hierboven afgebeelde XC40 Recharge moet komen. Het enige wat hij zei wel dat het een SUV moet zijn, en elektrisch. De aandacht zal niet zozeer op een grote bodemvrijheid en goede off-road capaciteiten liggen. Kortom: het wordt dan meer een soort stads-SUV. Vorig jaar benadrukte Samuelsson al dat ook kleine auto’s ‘premium’ kunnen zijn: “Volvo wil zich ook in de lagere segmenten richten op hoogwaardige, goed geprijsde aanbiedingen.” Het technologische platform zou dan afkomstig zijn van Geely in China. Dit omdat dat zeer kosteneffectief is. Maar de carrosserie is gewoon van Volvo, aldus Samuelsson.

  Naam XC20 nog niet zeker

  Of de nieuwe SUV ook daadwerkelijk de XC20 zal heten is volgens Samuelsson nog niet duidelijk. Hij wilde ook geen commentaar geven op het moment van de marktintroductie. Het model staat echter wel centraal in Volvo’s eerder uiteengelegde doelstelling om in 2025 de helft van de verkoop met volledig elektrische auto’s te realiseren. Naast een nieuwe, kleinere SUV kondigde Samuelsson een andere versie van de XC40 aan. Dit model zal volgend jaar worden geïntroduceerd en is ook elektrisch. Meer details hierover zullen later beschikbaar komen, maar de kans is groot dat dat een goedkopere versie zal zijn.

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  1. Onvoorstelbaar dat ook Volvo de dictatoriale republiek China spekt, om goedkoper uit te zijn. Zweden en Nederland zijn zelfs een van de eerste landen dat GM Chinese auto.s importeert. Louwers en van Mossel maken zich er schuldig aan, voor eigen gewin. Hebben we er dan niets van geleerd, met wat er werkelijk gebeurt en staat te gebeuren voor onze (klein)kinderen in de toekomst? Vele Afrikaanse landen zijn al omgekocht en niets meer te zeggen hebben. De rode duivel is heel erg rijk gemaakt door de naïviteit van Brussel. Europa op z’n smalst met een naïviteit die geen grenzen kent.
   Chinese auto’s, geen probleem, dan maar geen auto.
   Ik las laatst, dat een van de Scandinavische landen zich zorgen maakt over al die overspoelende import en daardoor complete vervuiling. Nou, walgelijk. Slaap zacht.

   Met vriendelijke groet.
   H.Lansbergen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Ontdek de BMW iX5 Hydrogen: is dit de toekomst van waterstofauto’s?

  Er zijn weinig vragen in de automotive die je vaker langs hoort komen; wordt het nou wat met die waterstofauto? BMW gooit met deze iX5 Hydrogen nog wat olie op het vuur...

  e-Videos