Mogelijk ook kleinere Kleinere elektrische Volvo dan deze XC40 Recharge

Volvo heeft waarschijnlijk ook een kleine elektrische SUV in de planning

Deze maand is de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische Volvo, in productie gegaan. De eerste leveringen mogen we eind dit jaar verwachten. Er komen uiteraard nog meer elektrische Volvo’s. Er zijn nu ook geruchten over een kleinere elektrische Volvo, die dan mogelijk XC20 heet en het SEA van Geely als basis krijgt.

In een interview met AutoExpress legt Volvo’s CEO Håkan Samuelsson uit dat er ook een SUV onder de XC40 is gepland. Dit model gaat mogelijk XC20 en is gebaseerd op het nieuwe elektrische SEA-platform (Sustainable Experience Architecture) van moederbedrijf Geely.

“We gaan SEA ook gebruiken,” zei Samuelsson. “We zullen het gebruiken voor een kleinere auto, wat ik erg praktisch en slim vind omdat dat ons een zeer competitieve kostenstructuur geeft voor een kleinere auto.“

Elektrische stads-SUV

Helaas liet Samuelsson niets concreets los over de serie die onder de hierboven afgebeelde XC40 Recharge moet komen. Het enige wat hij zei wel dat het een SUV moet zijn, en elektrisch. De aandacht zal niet zozeer op een grote bodemvrijheid en goede off-road capaciteiten liggen. Kortom: het wordt dan meer een soort stads-SUV. Vorig jaar benadrukte Samuelsson al dat ook kleine auto’s ‘premium’ kunnen zijn: “Volvo wil zich ook in de lagere segmenten richten op hoogwaardige, goed geprijsde aanbiedingen.” Het technologische platform zou dan afkomstig zijn van Geely in China. Dit omdat dat zeer kosteneffectief is. Maar de carrosserie is gewoon van Volvo, aldus Samuelsson.

Naam XC20 nog niet zeker

Of de nieuwe SUV ook daadwerkelijk de XC20 zal heten is volgens Samuelsson nog niet duidelijk. Hij wilde ook geen commentaar geven op het moment van de marktintroductie. Het model staat echter wel centraal in Volvo’s eerder uiteengelegde doelstelling om in 2025 de helft van de verkoop met volledig elektrische auto’s te realiseren. Naast een nieuwe, kleinere SUV kondigde Samuelsson een andere versie van de XC40 aan. Dit model zal volgend jaar worden geïntroduceerd en is ook elektrisch. Meer details hierover zullen later beschikbaar komen, maar de kans is groot dat dat een goedkopere versie zal zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven