Volta Trucks start ontwikkeling 7,5- en 12-tons elektrische truck

Volta Trucks 7,5- en 12-tons elektrische truck

De Zweedse startup Volta Trucks meldt dat de aangekondigde 7,5-ton en 12-ton Volta Zero EV-vrachtwagens de ontwikkelingsfase zijn ingegaan. Bovendien heeft het bedrijf ook een besluit heeft genomen over het design van deze twee modellen.

‘Evolutionair’ design

De 7,5-ton en 12-ton varianten zijn ontworpen door het Britse Astheimer Design, waarmee Volta Trucks al een tijdje samenwerkt. Uiteraard lijken op het grotere 16-tons bedrijfsvoertuig dat men in september 2020 presenteerde en dat vorige maand de status ‘productieklaar’ kreeg. Men omschrijft het design van beide modellen als ‘evolutionair’.

“De volledig elektrische Volta Zero van 16 ton is ons eerste voertuig en het hart van ons merk. Maar toen we die truck ontwierpen, wisten we dat we de innovatieve verpakking en het cabineconcept zouden moeten aanpassen aan voertuigen van verschillende afmetingen,” vertelt Ian Collins, CPO van Volta Trucks. “Onze klanten vertellen ons dat ze de veiligheid en emissievrije werking van de 16-tons Volta Zero op prijs stellen, maar dat ze die goede eigenschappen ook nodig hebben in kleinere 7,5- en 12-tons voertuigen, en snel ook.”

Andere vervoerstaken

Hoewel deze nieuwe trucks een maatje kleiner zijn, krijgen de nieuwe modellen dezelfde innovatieve cabine en hoogwaardige werkplek voor de bestuurder, met de kenmerkende lage, centrale zitpositie. Vanwege de afwijkende afmetingen zullen de nieuwe trucks uiteraard andere vervoerstaken vervullen dan het 16-tons model. Zo zal de 7,5 tonner bijvoorbeeld in verschillende Europese gebieden ook op zondag kunnen rijden, iets wat voor de 16-tons versie niet is toegestaan.

Serieproductie in 2024

Nu de het ontwikkelingsproces is gestart, mag men verwachten dat er binnen twee jaar een testvloot van voertuigen bezig is met tests bij en voor klanten, voordat ergens in 2024 de serieproductie van start zal gaan. Zodra ze klaar zijn, zullen de 7,5- en 12-tons trucks hun 16-broer vergezellen op de Europese markt waar zij vervoerstaken in en rond de grote stedelijke agglomeraties en havengebieden zullen vervullen.

Men verwacht dat er van de nieuwe varianten de Volta in 2024 zo’n 14.000 eenheden zullen worden gebouwd, terwijl dat er in 2025 maar liefst meer dan 27.000 eenheden moeten worden. Een aantal dat naar verwachting nog verder zal groeien.

Vorig artikelNio introduceert met de ET5 nu ook een middenklasse sedan
Volgend artikelHerrezen E.Go Mobile viert productie van duizendste Life

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in