Volledig automatisch snelladen met Siemens Autonomous Charging System

Siemens Autonomous Charging System

Siemens wil het opladen van elektrische voertuigen toegankelijker maken door verregaande automatisering. Het Duitse technologieconcern presenteerde op de IAA Mobility het ‘Siemens Autonomous Charging System’ dat het volledig automatisch opladen van elektrische personenauto’s en vrachtwagens mogelijk moet maken.

Robot om zware laadkabel te handelen

Op de IAA Mobility presenteerde Siemens een prototype van het systeem heeft een laadcapaciteit van maximaal 300 kilowatt (kW). Siemens wil dit in een volgende fase van de ontwikkeling uitbreiden tot meer dan een megawatt. Hiermee kunnen elektrische vrachtwagens binnen de verplichte pauzetijd van de chauffeurs worden opgeladen. Omdat de benodigde laadkabels volgens Siemens te zwaar om door mensen te hanteren, ontwikkelde Siemens een robot die de last van het laden van zware vrachtwagens overneemt.

“De transformatie naar e-mobiliteit is al in volle gang – met onze knowhow helpen wij de automobielindustrie om deze transformatie nog verder te versnellen”, aldus Siemens-bestuurslid Cedrik Neike. “Ons gemeenschappelijke doel is om elektrische auto’s sneller, efficiënter en duurzamer op de weg te krijgen. Dit kan alleen worden bereikt met de modernste automatiserings- en digitaliseringsoplossingen”.

Samenwerking met Einride

Siemens werkt samen met de Zweedse start-up Einride om het Autonomous Charging System in de praktijk te testen. Einride is gespecialiseerd in autonoom rijdende elektrische vrachtwagens, waar volledig geautomatiseerd laden uiteraard goed van pas kan komen. Men heeft het al voor elkaar gekregen om een autonome vrachtwagen op te laden door dit autonome snellaadsysteem. Maar er zijn volgens Siemens nog andere toepassingsgebieden denkbaar. Het Siemens Autonomous Charging System zou bijvoorbeeld ook mensen met een lichamelijke handicap kunnen ondersteunen met het opladen van hun elektrische voertuig.

Vorig artikelDe eerste elektrische Rolls-Royce komt er bijna aan
Volgend artikelEerste elektrische bestelwagens van BrightDrop rollen van de band

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in