Volkswagen verkoopt Bugatti aan Rimac

Volkswagen wil Bugatti aan Rimac verkopen

Volgens diverse berichten in de media is de Volkswagen Group bezig om zijn belangen in Bugatti te verkopen. De koper is de Kroatische autofabrikant Rimac Automobili, gespecialiseerd in supersnelle hybride en elektrische sportwagens. De verkoop van Bugatti vindt via een omweg plaats, in de vorm van aandelen.

Aandelenoverdracht

Er is bij de verkoop van Rimac waarschijnlijk geen geld gemoeid. Er worden aandelen van Rimac aan Porsche overgedragen. Twee jaar geleden verwierf Porsche al een belang van tien procent in Rimac. Later groeide dat uit tot 15,5 procent. De kennis en ervaring van Rimac op het gebied van elektrificatie is een van de voornaamste redenen voor Porsche om in de Kroatische supercarbouwer te investeren.

Rimac koopt Bugatti van Volkswagen

Investeringsprogramma

Met de verkoop van het luxemerk Bugatti wil de Volkswagen Group meer middelen kunnen gebruiken om het enorme investeringsprogramma in de toekomst van het autorijden te financieren. VW investeert momenteel enorm veel in elektrificatie, digitalisering en autonoom rijden. Door het belang van Porsche in Rimac te vergroten, behoudt VW tot op zekere hoogte een belang in Bugatti. Porsche bevindt zich overigens in goed gezelschap want ook Hyundai, Jaguar, Koenigsegg en Magna hebben in Rimac geïnvesteerd.

Rimac

Op dit moment concentreert Rimac zich op zijn core business breidt het personeelsbestand uit tot ongeveer 600 personen. De specialiteiten van Rimac zijn de configuratie van zeer efficiënte accupakketten, de ontwikkeling van op maat gemaakte elektromotoren. Ook is Rimac actief op het gebied van bestuurdersassistentie, connectiviteit en infotainment, evenals systeemintegratie en -controle. Het staat buiten kijf dat Porsche hiervan zou kunnen profiteren. Als de toezichthouders van Volkswagen de overeenkomst tekenen, zal de huidige Bugatti-baas Stephan Winkelmann waarschijnlijk moeten vertrekken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven